Dobio opomenu od Pošte zbog DUGA od 97 para

Advertisement

Dug

foto: Privatna arhiva

JP “Pošta Srbije” poslala je opomenu na račun firme Nebojše Gobeljića iz Kraljeva, i to za dug, verovali ili ne, od 0,97 dinara. Nebojša kaže za “Blic” da je spremio dinar da plati dug, ali će tražiti da mu vrate kusur!

– Zakasnio sam jedan dan da platim račun, a rok je bio 15. Ja sam platio 16. u mesecu. Glavno pitanje je da li je isplativo štampanje i slanje pošiljke poštom i povratnice o uručenju. Dug nije problem. Ali, izračunajte, papir opomene, pa onda kurir koji će da dostavi opomenu, i plus da vrati dostavnicu. Sve je to makar dvadeset puta više nego dug. I kolika je cena svega toga? Je li Srbija država u kojoj je sve uređeno? – zapitao se Gobeljić.

Nebojša kaže da mu i dalje nije jasno zašto, ako i dalje postoji saradnja, spornih 97 para kamate za dan kašnjenja u plaćanju računa nije naplaćeno uz naredni račun.

[adsenseyu5]

– Molimo Vas da navedeni iznos uplatite po prijemu opomene, a najkasnije u roku od osam dana. Od tog datuma neplatišama će biti obustavljen prijem pošte na šalteru, a to bi automatski značilo i raskid ugovora o kreditiranju usluga – stoji u opomeni koju je firma ovog Kraljevčanina dobila.

Kad je već u pitanju štednja svake pare, Gobeljić kaže da je dinar za uplatu već spremio, ali se pita kako će oni njemu moći da vrate kusur od tri pare, kada niko na šalteru neće da primi uplatnicu popunjenu na 97 para? – U Srbiji odavno nema apoena od jedne, dve, pet, pedeset para, pa bi Narodna banka Srbiije trebalo da reaguje.

Ako je povukla sve te kovanice, nek ukine pare – kaže Gobeljić.

(Skandalozno.rs, Izvor: blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Dobio opomenu od Pošte zbog DUGA od 97 para"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.