Držite ih u spavaćoj sobi: Ove kućne biljke opuštaju i uspavljuju

Miris

Lavanda – foto: pixabay.com

Kućne biljke oplemenjuju životni prostor, ali što je još važnije čiste vazduh i obezbeđuju potrebnu količinu kiseonika.

Ako se pravilno odaberu, one u spavaćoj sobi, mogu pored ovoga da utiču i na miran san. Ove kućne biljke opuštaju i uspavljuju, pa ih je zato dobro držati tamo gde se odmaramo i spavamo.

Jasmin

Poznato je da ova biljka miriše odlično i da je jako ukrasna. Na sve to ona veoma dobro utiče na našu psihu, smanjuje anksioznost i napetost, pomaže da lakše zaspimo, a da nakon buđenja budemo lepo raspoloženi.

Lavanda

Ova biljka je glavni sastojak preparata koji se koriste za opuštanje, od kupki, preko osveživača prostora. Ona ima jako opuštajuće dejstvo, a duže udisanje njenog mirisa umiruje, pa je zato lavanda odličan izbor za spavaću sobu.

Gardenija

Iako kažu da se ova biljka teško uzgaja u kući, vredi se potruditi zato što istraživanja pokazuju da ona ima efekat na san isto kao i tablete za spavanje.

Aloja

Ova biljka je u narodnoj medicini poznata kao lek za mnoge tegobe, pre svega upalne procese, ožiljke i opekotine na koži. Pored toga, ona je moćan pročišćivač vazduha, pa je zato dobrodošla i u spavaćoj sobi, zato što se može lepo spavati samo u prostoriji sa svežim vazduhom, očišćenim od toksina.

Bršljen

Ova biljka je još jedan odličan prečišćivač vazduha, čiju efikasnost je čak i NASA prepoznala u svojim istraživanjima. Ona je posebno značajna kao moćan apsorber formaldehida, koji je jako štetan za naše zdravlje.

(Skandalozno.rs, Izvor: dnevno.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Držite ih u spavaćoj sobi: Ove kućne biljke opuštaju i uspavljuju"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.