Evo kako da razlikujete PRAVI OSMEH od lažnog – VIDEO

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay

Samo jedan iskren osmeh nekome može da ulepša čitav dan. Ali, onaj neiskren može da ga pokvari. Međutim, kako razlikovati ova dva?

Sve zavisi zašto se neko smeje. Osmeh može da bude ekspresija pozitivnih emocionalnih stanja, poput radosti, veselja, sreće i olakšanja. U drugim situacijama, neko se smeši baš iz suprotnih razloga, kad oseća sramotu, zbunjenost ili se izvinjava. I sve su to iskreni osmesi.

[adsenseyu5]

Deca se smeju znatno češće od odraslih. Prosečno dete nasmeje se 300 do 400 puta dnevno u poređenju sa starijima koji se nasmeje samo 15 do 20 puta dnevno.

Nažalost, postoje i oni ljudi koji se stalno nešto smeškaju, ali to nikad ne rade zaista od srca. Neki to čine jer im je to u opisu radnog mesta, drugi jer na kvarno žele da izvuku nešto od vas, treći jer pokušavaju da sakriju svoja prava osećanja.

Srećom, da li je nečiji osmeh iskren otkriva jedna sitnica na licu, koju iskusni posmatrač može da uoči bukvalno u roku od par sekundi.

Naime, kod osobe koja se iskreno smeje, bore se pojave i oko usana i oko očiju. Kada je osmeh forsiran, odnosno lažan, bore se pojave samo oko usana.

Takođe, kad osobu obuzmu snažna, iskrena osećanja, oči joj se navlaže i stvara se više pljuvačke.

Ako nijednog od ovih pokazatelja nema, to znači da osmeh na tom licu nije iskren.

[adsenseyu1]

Sada je jasno da je odgovor na naše pitanje iz naslova – samo žena sa srednje fotografije se zaista iskreno smeši.

[adsenseyu1]

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Evo kako da razlikujete PRAVI OSMEH od lažnog – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.