Evo koja BOJA je vezana za vaš MESEC rođenja i kojoj biste trebali da se okrenete

Kreativnost

foto-ilustracija: pixabay.com

Primetili ste da vam neka boja prija više od ostalih? Boje mogu otkriti nešto skriveno o nama, a time se bavi bojostrologija (colorstrology).

Mesec u kome ste rođeni često se poklapa sa bojom koja vam je omiljena, a takođe sugeriše i kojom nijansom biste trebali da se okružite kako bi postigli ravnotežu u vašem životu.

[adsenseyu5]

Evo koja boja je vezana za vaš mesec rođenja i kojoj biste trebali da se okrenete.

Januar – Boja karamela

Ova boja zrači logikom, čvrstinom, pratkičnošću i istrajnošću. Kada osetite potrebu za odgovornošću i stabilnošću okružite se ovom bojom. Ova boja nas podstiče da ispoljimo i ostvarimo vlastite ambicije koristeći se disciplinom i upornošću.

Februar – Boja jorgovana ili lila boja

Podstiče inspiraciju, maštu i pozitivnost i sve to budi u nama, piše net.hr. Prepustite joj se kada osećate da ste emocionalno zarobljeni jer vam ona može pomoći da se oslobodite i pustite ono što vas guši. Pomaže nam da vidimo najbolje u ljudima i da ljude u našoj okolini više doživljavamo kao porodicu.

Mart – Plavo-siva boja

Ova boja zrači empatijom, intuitivnošću i suptilnošću, a trebate joj se okrenuti kad vam je potrebna inspiracija ili kada vam je potrebno da se razvedrite. Pomaže da se uoči razlika između svesnog i nesvesnog.

April – Boja crvene paprike

Boja koja je energična, strastvena, hrabra i vatrena i koja nam je potrebna kada ostanemo bez energije i osećamo se nesigurno. Podstiče nas entuzijazam i želju za pobedom jer daje veliku snagu i hrabrost kad su u pitanju različiti sportovi i takmičenja.

[adsenseyu1]

Maj – Jarko zelena boja

Ova nijansa zelene boje odiše stabilnošću, prosperitetom i vitalnošću koja nam daje balans snage i čvrstine.

Jun – Zlatno žuta boja

Ova nijansa je stimulativna, pozitivna i energična. Posebno je važna u momentima kada nam je potrebna pomoć u komunikaciji s drugima ili poboljšanje memorije. Ova boja je prozračna i prepuna pozitive.

Jul – Koralno crvena boja

Ova boja je nežna, senzibilna i blaga. Kad nam je potrebno emocionalno izlečenje, ljubav, briga, pogotovo u vremenima nakon nekih težih traumatičnih događaja ili promena, ova boja može da nam pomogne. Ukazuje na ženstvenu energiju i pomaže da privučemo ljubav i lepe stvari u život.

Avgust – Sunčano narandžasta boja

Boja je jarka, moćna i zrači samopouzdanjem. Okrenite se njoj ako se osećate bespomoćno, nesigurno ili vam treba više kreativnosti i radosti. Tako snažna i moćna, ova boja zrači nekom veličinom i jačinom.

Septembar – Ljubičasto-plava boja

Ova boja je artistička i zrači mudrošću i razboritošću. Ona je obavezna kada vam treba mir i pomoć pri organizaciji vašeg života. Ovo je primamljiva i posebna boja koja zrači lepotom, čistoćom i mudrošću.

[adsenseyu5]

Oktobar – Morsko plava boja

Boja koja je izbalansirana i umirujuća, tu je da nam pomogne kada nam treba mir i smirenost, te dobar balans između onoga što primamo i dajemo. Neizostavna je kada su u pitanju mir i smirenost jer nas podstiče da budemo snažniji i odlučniji pri donošenju odluka.

Novembar – Bordo boja

I ona je intenzivna, strastvena i motivišuća. Tu je kada nam je potrebna pomoć u određenoj fazi života ili prevazilaženju nečega što nas koči na emotivnom planu. Kada biste hteli da povećate seksualno uzbuđenje, setite se ove boje. Podstiče ljubav, snagu i najdublje osećaje.

Decembar – Tirkizna boja

Ova boja podstiče mudrost i prosvetljenje, a neizostavna je kada putujete, istražujete ili tražite neku novu misterioznu avanturu. Duboka i duhovna, ovo je boja simbol velike mudrosti, istine i optimizma.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Evo koja BOJA je vezana za vaš MESEC rođenja i kojoj biste trebali da se okrenete"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.