Evo šta se sve nalazi u kući Bila Gejtsa, površine 6.130 kvadrata! (INFO)

Raskoš

Sa bogatstvom koje se procenjuje na 81,5 milijardi dolara, osnivač “Majkrosofta”, Bil Gejts, najbogatiji je čovek u Americi. Zato i nije iznenađujuće to što živi u ovako ekstravagantnoj kući, građenoj sedam godina, sa 63 miliona dolara.

Bil je kuću nazvao “Ksanadu 2.0”, po liku iz filma “Građanin Kejn”. Njena površina je 6.130 metara kvadratnih i prepuna je modernih uređaja. Evo šta sve čini ovu kuću izuzetno ekstravagantnim objektom.

1. Procenjena vrednost – 123 miliona dolara

Bil je kupio zemljište 1988. godine za dva miliona dolara. Od ove godine, cela kuća vredi 123 miliona dolara, a Bil za porez izdvaja oko milion dolara godišnje.

2. Senzori menjaju svetlost i grejanje

Sistem senzora pomaže gostima da menjaju svetlost i grejanje u kući po svojim nahođenjima. Naime, oni na ulasku u kuću odrede kakvu temperaturu i osvetljenje vole i onda dok se kreću po sobama kuća automatski za njih prilagođava ove karakteristike. Takođe, u zidovima su ugrađene tapete sa muzikom koja može da vas prati iz sobe u sobu.

[adsenseyu1]

3. Omiljene slike i fotografije kao tapete

Svuda po kući nalaze se kompjuterski monitori vredni 80.000 dolara. Svako može pritiskom na dugme da transformiše tapete u svoje omiljene slike i fotografije.

4. Bazen ima podvodni zvučni sistem

Bazen dug 18 metara je smešten u poseban objekat. Osim što je opremljen podvodnim zvučnim sistemom, bazen ima otvoreni i zatvoreni deo, pa ukućani mogu samo da zarone ispod stakla i prođu u deo koji gleda na jezero.

Kuća sa čak 24 kupatila

5. Soba sa trambolinama

U ovoj kući postoji i soba za tramboline, sa plafonom visokim šest metara. Osim toga, u ovom delu kuće nalaze se sauna, parno kupatilo i teretana.

6. Šest kuhinja, 24 kupatila, parking za 23 automobila

Gejtsu su na raspolaganju čak 24 kupatila, od kojih su 10 sa ogromnim đakuzi kadama. Osim toga, kuća ima šest kuhinja koje se nalaze u različitim delovima kuće da bi posluga bila spremna za razne događaje koje Bil upriličava. U garaži ima prostora za čak 23 automobila.

[adsenseyu1]

7. U biblioteci od 200 kvadrata i delo Leonarda da Vinčija

Ogromna biblioteka veličine 200 kvadrata ima zasvođen plafon i dve tajne police, od kojih se jedna pretvara u bar. Na plafonu se nalazi citat iz knjige “Veliki Getsbi”, a biblioteka je puna vrednih knjiga, uključujući i manuskript Leonarda da Vinčija koji je Bil platio 30 miliona dolara.

8. Bilovo omiljeno drvo se nadgleda 24 sata dnevno

U dvorištu se nalazi Bilovo omiljeno drvo koje se elektronski nadgleda 24 sata dnevno. Naime, njegovo omiljeno stablo javora staro je 40 godina i toliko je izraslo da je došlo do ulaza u kuću. Kompjuter nadgleda ako se drvo slučajno previše osuši i onda šalje pumpi signal da automatski počne da ga zaliva.

Gejtsovo omiljeno prebivalište nalazi se na jezeru Vašington

9. U veštačkom potoku lososi i pastrmke

U dvorištu je napravljen veštački potok koji, uprkos velikim zidovima kuće, obogaćuje utisak nesputanog boravka u prirodi. Potok je poribljen lososim i pastrmkama.

10. Pesak sa Kariba

Pesak na plaži ispred kuće dopremljen je čak sa ostrva Sveta Lucija, koje se nalazi na Karibima.

(skandalozno.rs, blic)

Budite prvi sa komentarom na članku "Evo šta se sve nalazi u kući Bila Gejtsa, površine 6.130 kvadrata! (INFO)"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.