Evo u čemu je razlika između srodne duše i životnog partnera

ljubav

Ako volite, onda morate da znate koga volite i koliko vam to znači u životu.

Pre svega, hajde da pojasnimo ova dva termina:

Srodna duša je osoba koja je povezana sa vašom dušom i može da je promeni ili da na nju utiče na određeni način. Kada se to desi, obično dolazi do raskida.

Životni partner je prijatelj na kojeg možete da se oslonite i sa kojim se osećate sigurno. Možete da im verujete u životu. Osećanje ljubavi i poštovanja je uzajamno i imate osećaj za potrebe i želje te druge osobe.

Kako se ove razlike ispoljavaju?

1. Kod srodnih duša postoji duboka, duhovna veza. Imate osećaj kao da ih jako dugo znate. Kod životnih partnera, privlačite se i njihove vrline su vam privlačne.

2. Kod srodnih duša, često imate osećaj deža via, dok kod životnog partnerstva jednostavno uživate jedno u drugome, bez obzira na sličnosti i različitosti.

3. Srodne duše znaju kako razmišlja njihov partner i razumeju sve njegove misli. Životni partneri nemaju ovu osobinu da čitaju misli jedno drugom i njihov odnos više podseća na odnos najboljih prijatelja.

4. Srodne duše često shvataju da njihova veza verovatno neće trajati večno, ili čak neće trajati dugo, ali znaju da tu ima ljubavi i ne smeta im ta nepostojanost. Životni partneri obično žele da učvrste svoju vezu osnivanjem porodice ili venčanjem i tako je učine trajnijom.

Ponekad nam treba srodna duša, a ponekad životni partner. Šta mislite da je vama potrebno?

(family.rs)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Evo u čemu je razlika između srodne duše i životnog partnera"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.