Evo u kojim prilikama NIKADA ne treba da koristite deteržent!

Advertisement

Ilustracija

Deterdžent svakako jeste najefikasniji način da operete sudove, čak i da, kada žurite, uklonite fleku sa odeće koju ste sličajno napravili dok ste ručali.

Ali i njegova upotreba ima izvesnu granicu – evo u kojim prilikama NIKADA ne treba da koristite deteržent, koliko god on dobar bio.

1. Dok perete automobil 

Ako ste već pristalica ručnog pranja automobila, obavezno koristite profi sredstvo za čišćenje. Deteržent za sudove jednostavno neće na ispravan način negovati karoseriju vaših kola.

2. U mašini za sudove

U iskušenju ste da posegnete za flašom deterdženta, kada vam ponestane praška za mašinsko pranje sudova? Pa, moraćete da izbrišete tu ideju iz glave. Deterdžent pravi previše sapunice u mašini, a i tablete i prašak za mašinsko posuđe svakako bolje i efikasnije čiste posuđe od ostataka hrane. Pritom, može se desiti da deterdžent napravi toliko veliku sapunicu da ona jednostavno počne da “kulja” iz mašine.

3. U veš mašini

Baš kao što je slučaj i sa mašinom za sudove, i ovde postoji rizik od prevelikog penušanja. Plus, deteržent jednostavno nema dovoljno veliku “snagu” da dobro opere odeću.

4. Dok čistite prozore ili retrovizore

Ako želite da prozori u vašem domu blistaju, “preskočite” upotrebu deterženta. On ostavlja ružne tragove.

5. Ne uklanjajte fleke sa osetljivih tkanina

Krpica sa malo deterženta i vode na njoj može da posluži da uklonite iznenadnu mrlju sa vaše odeće, ali prestanite da koristiti ovaj trik kada su osetljive tkanine u pitanju. Svaku skuplju stvar od kvalitetnijeg materijala, ipak, sačuvajte za mašinsko ili fino ručno pranje.

(dnevno.rs)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Evo u kojim prilikama NIKADA ne treba da koristite deteržent!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.