Evo zašto treba da se LJUBITE što češće

HOROSKOP

foto: pixabay.com

Ljubljenje nije samo dobro za iskazivanje emocija i “podgrevanje” strasti. Evo zašto treba da se ljubite što češće.

Čine vas inteligentnijim

Ljubljenje sa novim partnerom “oštri” um. Ako se pitate kako to, evo kako: kada započnemo novu vezu, saznavanje novih informacija podstiče stvaranje novih veza između neurona.

Poljubac sa novim partnerom nije samo poljubac, već uključuje i neke senzacije, poput mirisa partnera, ukusa, pokreta, njegov dodir, glas…

Naša čula sve to “upijaju”, a mozak stvara nove veze između neurona.

[adsenseyu5]

Produžavaju život

Nije li to dovoljan razlog da češće uživate u poljupcima? Naime, jedna nemačka studija pokazala je da muškarci koji pre odlaska na posao poljube svoju suprugu, u proseku žive pet godina duže od onih koji to ne rade.

Pored toga, osobe koje poljube partnera ili partnerku pre izlaska iz kuće, bolje su raspoloženi tokom dana i lakše se nose sa stresom.

Poboljšavaju imunitet

Ova informacija možda ne zvuči baš lepo, ali… tokom poljupca sa partnerom razmenimo između deset miliona i milijardu bakterija.

Da, znamo da zvuči gadno kada to tako posmatrate, ali na ovaj način jača se imuni sistem. Istraživanja su pokazala da izlaganje ovim bakterijama podstiče stvaranje novih antitela u organizmu, čime se stvara bolja zaštita od raznih bolesti.

Da li su ovi razlozi dovoljni da češće uživate u poljupcima?

(Skandalozno.rs, Izvor: mondo.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Evo zašto treba da se LJUBITE što češće"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.