Feng šui: Svećama određenih boja privucite pozitivnu energiju u svoj dom!

Ilustracija

foto: pixabay.com

Sveće se smatraju jednim od najmoćnijih Feng šui “lekova”. Osvetljenje pomoću sveća podići će energiju u bilo kojem prostoru, a ako vam je život pomalo dosadan i rutinski, bez zadovoljstva, ovaj element Feng šuija će vam momentalno pomoći.

Zapalite sveće i toplina i pozitivna energija će uslediti sami od sebe. Evo nekoliko saveta o tome koje sveće da koristite i najbitnije – gde da ih stavite.

Napomena: Radi sigurnosti, koristite uvek svećnjake, vodite računa o plamenu, udaljite sveće od zavesa. Pokušajte da koristite što prirodnije sveće, bez parafina, s prirodnim bojama i mirisima.

Crvene sveće – za jaču ljubav

Sveće su vrlo korisne kada želite da istaknete nešto, kao važno i posebno. Ako se već neko vreme osećate zanemareno, na primer, od strane partnera, stavite devet crvenih sveća u središnji deo najdaljeg dela (od ulaza) u prostor dnevnog boravka. Ove sveće palite u kasnim popodnevnim satima.

[adsenseyu5]

Sveća u kaminu – za više entuzijazma

Ako u stanu imate kamin koji vrlo retko ili nikada ne palite, to može biti razlog zašto vam nedostaje entuzijazma u životu. Postavljanjem sveće u otvor kamina, (na mesto ložišta) mogli biste da otkrijete novi i vedriji smisao postojanja. Na tom mestu sveće palite barem jednom nedeljno.

Odaberite boju koja odgovara položaju kamina u prostoru. Na primer: ako se kamin nalazi na ulaznom zidu, izaberite plave sveće. Kamin koji se nalazi u levom delu stana (prostorije) pogodan je za paljenje zelenih sveća. Ukoliko je u desnom delu kuće ili stana, odaberite bele sveće. Ako je kamin na suprotnom najdaljem mestu od ulaza u prostoriju, upotrebite crvene sveće.

Devet crvenih sveća – za dobar balans u domu

Ako imate običaj da preuzmete na sebe više toga nego što možete, imate previše elementa drveta u vašem domu. Dobar način da se pronađe potrebna ravnoteža između “misliti i moći” je sprovesti Feng šui “lek” svećama. Postavite devet crvenih sveća u središnjem delu leve strane doma, prostorije, kuće. Ove sveće palite tokom prepodneva ili svakog jutra.

Žute sveće – za bolje zdravlje

Ako patite od slabe cirkulacije, artritisa, umornih očiju ili suve kože, i ovde sveće po Feng šui načelu mogu da pomognu i da “izleče”. Postavite pet žutih sveća na kuhinjski sto i zapalite ih jednom dnevno. Najbolje za tu svrhu su sveće kvadratnog oblika u preseku.

[adsenseyu1]

Plave sveće – za kreativnost i bolju inspiraciju

Kada život postane pomalo dosadan i rutinski, nužno vam je potrebna inspiracija. Pažljivo postavljene sveće pružiće vam upravo to. Postavite osam plavih sveća u levi ugao vašeg doma, prostorije u kojoj najviše boravite. Palite ih svakoga dana po mogućnosti u večernjim satima. Preferirate li mirisne sveće, odaberite ugodnu aromulimuna ili ruzmarina.

Zelene sveće – za buđenje energije

Ukoliko vam neka prostorija deluje kao pomalo hladna i depresivna, ima previše jin energije. Potrebno je da što pre podstaknete jang energiju, a to ćete najpre postići grupisanjem tri zelene sveće odmah do ulaza. Ako vam se sviđaju mirisne sveće, izaberite miris lavande ili bergamota.

(Skandalozno.rs, Izvor: atma.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Feng šui: Svećama određenih boja privucite pozitivnu energiju u svoj dom!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.