FILM O RUSKIM VOJNICIMA NA KOSOVU: Biković producent, Emir Kusturica glumi

glumac

Foto: Medija centar

Proslavljeni srpski glumac i producent Miloš Biković trenutno radi na snimanju filma “Balkanska međa“, koji će se baviti događajima na Kosovu i predstaviti sliku rata u našoj južnoj porkajni iz jednog drugačijeg, srpskog ugla. Srpski režiser Emir Kusturica odazvao se Bikovićevom pozivu, pa će se on pojaviti se kao glumac u filmu.

Advertisement

Biković i njegova producentska kuća “Arhangel studio” trenutno završavaju rad na filmu “Balkanska međa”, koji govori o operaciji ruske vojske pri zauzimanju aerodroma “Slatina” u Prištini. Pored Bikovića, koji tumači lik srpskog policajca Vuka Petrovića, nosilac druge glavne uloge biće Miodrag Mićko Radonjić, koji tumači lik pripadnika terorističke albanske organizacije OVK. Biković i Radonjić su dobri prijatelji, kolege s klase i partneri u producentskoj kući “Arhangel studio”, ali su u novom ruskom filmu, čija se radnja odvija i na Kosovu, na suprotnim stranama.

Biković je naglasio i da će se konačno u svetu čuti srpska strana priče.

– LJudi u Srbiji se često polarizuju birajući između A ili B, Rusije ili Amerike. Svet ima jednu zdravu tendenciju da se ujedini. Mi treba da budemo predvodnici u tom ujedinjenju. Mi nismo o ratu na Kosovu napravili nijedan film, a važno je da se naš glas čuje. Postoji jos mnogo tema koje treba obraditi kroz kinematografiju kako bi se promovisala Srbija u svetu, kao što su Tesla, Pupin i drugi. Prvi i najlogičniji saradnik za našu kompaniju je Rusija, a nadamo se i saradnji s Nemačkom i Amerikom – zaključuje Biković.

On se u intervjuu za “Sputnjik” zahvalio i Emiru Kusturici što je prihvatio da bude deo ovog velikog i za našu nacionalnu istoriju značajnog projekta.

Na Ameriku se obrušio veliki METEOR: Odjeknuo je snažan PRASAK, a onda se sve zatreslo! – VIDEO

-Juče nam se na snimanju pridružio Emir Kusturica, koji će tumačiti jednu malu ulogu. Za mene je to velika čast što je čovek takvog kalibra došao da svojim prisustvom i učešćem podrži film. I zaista me to mnogo raduje. To pokazuje njegovu veličinu ne samo kao umetnika nego i kao čoveka, što se odazvao jednoj mladoj producentskoj kući, mladim kolegama i što nas je podržao. Neizmerno sam mu zbog toga zahvalan – istakao je Biković.

Premijera filma planirana je početkom iduće godine.

(Skandalozno.rs/Izvor: Pravda)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "FILM O RUSKIM VOJNICIMA NA KOSOVU: Biković producent, Emir Kusturica glumi"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.