Film “Povratak u budućnost 2” se odigravao u 2015. godini: Evo šta su predvideli, a šta pogodili! – VIDEO

Šta su pogodili

Kad su mnogi od nas još kao klinci pogledali kultni Zemekisov SF “Povratak u budućnost 2”, 2015. delovala je tako daleko, a futurističke naprave koje smo videli u filmu delovale su izvedivo.

Dokaz postojanja vanzemaljaca nalazi se u srpskom manastiru Visoki Dečani?!

Međutim, kako je vreme odmicalo, autoputevi na nebu i sveprisutni leteći automobili sve manje i manje su delovali su kao nešto što bi do 2015. moglo postati deo naše svakodnevice.

Međutim, Bob Gejl i Robert Zemekis su neke stvari ipak dobro predvideli. Naravno, neke od tih stvari verovatno ne bi ni postojale da nije bilo filma, ali nema veze.

[adsenseyu1]

Za početak, tu je legendarni “hoverbord”. Istina, još uvek nije u masovnoj proizvodnji, ali krajem prošle godine Hendo Hover izbacio je prototip svog lebdećeg skejtborda, ali njihova simpatična igračka još uvek nije spremna za masovnu proizvodnju.

Leteći automobili, uprkos nastojanju nekih kompanija još uvek ne stvaraju gužvu iznad naših glava. Odeća koja se automatski suši takođe je daleko od stvarnosti, ali postoji niz materijala koji proces sušenja ubrzavaju.

Nike je još 2011. izbacio futurističke patike koje možemo videti na Martiju, ali tada nisu postojale Powerlace pertle. Međutim, grupa Kanađana na Kickstarteru je počela je da prikuplja novac za materijal koji bi do kraja 2015. vezivanje cipela mogao znatno olakšati.

S druge strane, video pozivi su sveprisutni, Google Glass podseća na naočare kakve vidimo u filmu, a 3D filmovi i hologrami takođe su uobičajena pojava. Doduše, “Ralje” još uvek nemaju 19 nastavaka.

[adsenseyu1]

Black & Deckerovi “hidratori hrane” nisu na pomolu, faks uređaje nećete pronaći baš u svakom domu, otiskom prstiju masovno otključavamo pametne telefone, a ne vrata domova, nemamo automatske šetalice pasa, ne postoje pumpe na kojima rade roboti, Pepsi još uvek nije izbacio “Pepsi Perfect” (ali verovatno hoće), a svaka domaćica ne pretvara smeće u energiju zahvaljujući Mr. Fusionu.

Sve u svemu, “Povratak u budućnost 2” prilično je loše predvideo 2015. (što i nije bila namera), ali još uvek imamo vremena do 21. oktobra kada je Marti Mekflaj doputovao u Hill Valley budućnosti.

(skandalozno.rs, index.hr)

Budite prvi sa komentarom na članku "Film “Povratak u budućnost 2” se odigravao u 2015. godini: Evo šta su predvideli, a šta pogodili! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.