Firma iz snova: Rade 4 dana nedeljno, 3 odmaraju i imaju odlične rezultate

kancelarija

foto-ilustracija: pixabay.com

Jedna firma u Australiji dala je svojim radnicima tri slobodna dana nedeljno i već nakon mesec dana primetila je ogromne promene.

Medijska agencija “Versa” iz Melburna zbog drugačije organizacije radnog vremena zaposlenih, drugačije i posluje od ostalih firmi, a direktori i šefovi kažu da je ovakav model rada uspeo i dao dobre rezultate, piše “Ladbible“.

Zaposleni u ovog agenciji osim subote i nedelje imaju slobodnu i sredu.

“Mi bukvalno zatvaramo firmu u sredu, što našem timu omogućava da u život uklopi vreme za porodicu, sport ili spavanje, a da ne mora sve to da smesti u vikend”, rekao je generalni direktor Džoni Klou.

https://www.instagram.com/p/Bx9M9QjHKOO/?utm_source=ig_embed

Četvorodnevnu radnu nedelju direktorka Ket Blekmen testirala je u julu prošle godine i apsolutno se oduševila.

“Nakon što je isprobala puno fleksibilnih načina koji nisu uspeli (ljudi uzimaju toliko različitih slobodnih dana da je time nemoguće upravljati), Ket je shvatila da može da stvori slobodan dan za sve. Sreda ima smisla jer je sredina nedelje. Stvorili smo model koji odlično funkcioniše”, rekao je Klou.

“To je prošlo toliko dobro da se jedan mesec pretvorio u tri, tri meseca pretvorila su se u šest meseci, a na kraju je prošlo više od godinu dana, ali to je uvek proba. Ljudima jasno stavljamo do znanja da ako to prestane da funkcioniše, prestaćemo to i da radimo i to čini ljude motivisanim da rade”, istakao je Klou.

“Sam prihod firme porastao je za 46 odsto, a zadržavanje zaposlenih je od 72 do 88 odsto. Zaposleni su srećni, a kompanija napreduje i nadamo se da će naša studija slučaja pomoći drugim kompanijama da budu dovoljno hrabre za to”, zaključio je on.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net)

Budite prvi sa komentarom na članku "Firma iz snova: Rade 4 dana nedeljno, 3 odmaraju i imaju odlične rezultate"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.