Gebhard Grič: Novaku Djokoviću domovina mnogo više znači nego ostalim teniserima!

Intervju

foto: Tanjug/TSS

Novak Đoković je na turniru u Dubaiju stigao do svoje 700. pobede u karijeri. Naš teniser zaista dominira a jedan od članova njegovog stručnog štaba Gebhard Grič smatra da je Srbin nepobediv kada je u dobroj formi.

– On konstantno napreduje, pre svega koordinativne sposobnosti, svoje pokrete pri trčanju. Njegova najbolja igra je sada daleko bolja nego pre pet, šest godina. Svaki turnir, svaki teren je drugačiji. Drugačija je vlažnost vazduha, ali i lopte. Gledaoci vide samo konačni proizvod. Međutim, ne znaju koliko rada stoji iza svega – rekao je Grič za bečki dnevnik “Standard”.

Iskusni stručnjak smatra da Novak nije “mašina”.

– Ne postoje ljudske mašine. I vrhunski sportisti su ljudi, koji imaju porodične i druge probleme, a tako i vrhunski sportisti imaju loše dane. I on ponekad ustane na levu nogu. Kada to primetim onda se zahteva moj rad.

Grič ocenjuje da Đoković igra dobro na svakoj podlozi.

– Mi želimo dalje da nastavimo da radimo pametno, očuvamo formu, i ponovo izborimo super sezonu. Moraće možda da se izostane sa nekog turnira. Najveći problem, međutim, predstavlja Dejvis kup jer su termini često loše zakazani.

Austrijanac, koji za sebe kaže da je “performans menadžer” odbacuje svaku mogućnost da Đoković ne zaigra za Srbiju na Igrama u Riju.

– To ima veze sa poreklom. Za jednog Srbina su Olimpijske igre i Dejvis kup važniji nego nekom Austrijancu ili Nemcu. Novak fanatično voli sport, obožava da pobeđuje – završio je Grič.

(Blic)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Gebhard Grič: Novaku Djokoviću domovina mnogo više znači nego ostalim teniserima!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.