Ima stvari koje nikome ne smete da kažete: Ovo mora da ostane samo vaša tajna!

Advertisement

Ilustracija

foto: pixabay.com

Bolje je po nekad dobro zatvoriti usta, nego dopustiti da vam ove stvari izlete nekontrolisano

Postoji par stvari koje morate da zadržite za sebe. Nećete postići ništa dobro, ako ove tajne ispričate drugima.

Advertisement

Evo sedam najkritičnijih situacija koje moraju da ostanu vaša tajna:

1. Nikome ne govorite vaše najambicioznije planove. To mora da ostane vaša tajna, bar dok ih ne ostvarite. Neko zlonameran može da ih čuje, ukrade ih i prikaže kao svoje.

2. Nikome ne pričajte o dobrim delima koje ste uradili. Cilj tih dobrih dela jeste u tome da niko ne sazna za njih i da ne dobijete nagradu za iste. Samo činjenje dobrih dela u tajnosti ima moć da okaju vaše grehe.

3. Nikome ne pričajte o svom načinu života. Ne hvalite se sa činjenicom da postite (ili da ste na dijeti, ili da ste našli način da rano ustajete a da pri tome niste umorni), jer onda taj post nema svrhu. Ne postite vi zbog drugih, već zbog sebe. To što se hvalite uokolo samo doprinosi disharmoniji vašeg uma.

Advertisement

4. Ne hvalite se sa dobrim delima koje ste uradili. Svi se mi svakodnevno susrećemo sa nekom vrstom borbe za sebe i za druge i to što ste vi uradili, a pričate “naveliko” okolo možda u stvari ništa ne znači u poređenju sa onim šta drugi ljudi rade.

5. Nikad ne pričajte o svom viđenju života i smrti ili o religiji. To su samo tvoji stavovi i ne znači da su istiniti, a velika je verovatnoća da nekoga uvredite sa tim rečima.

6. Nikad ne pričajte nikome o porodičnim problemima. To uvek mora da ostane u krugu porodice. Što okruženje manje zna o vašim problemima vi ćete biti jači. Porodični problemi se vremenom reše, a osobe koje nisu porodica uvek pamte vaše svađe i probleme.

7. Ne pričajte naglas o svim neprijatnostima koje ste primetili na putu od kuće do posla i obrunuto. Isto ako što vam se odeća uprlja dodirujući nečistoću, priča o neprijatnim stvarima prlja vaš um. Sve loše što vidite ili čujete ne širite dalje – ne prljajte svoj um.

(Skandalozno.rs., Izvor: stil.kurir.rs)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Ima stvari koje nikome ne smete da kažete: Ovo mora da ostane samo vaša tajna!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.