Istinita priča iz Prvog svetskog rata: Poslednje pismo poginulog vojnika upućeno kući

Pismo vojnika

Mladi vojnik je pre svoje smrti na frontu napisao i poslao kući veoma emotivno pismo koje je sve rasplakalo.

Bio je jedini sin u toj porodici i učesnik Prvog svetskog rata. Odmah nakon pisma napisanog porodici, ovaj 21-godisnji vojnik bio je ubijen. U pismu koje je napisao svojoj sestri stajalo je da se nada da će Božić provesti kod kuće.

“Trebalo bi da za vreme Božića budem kod kuće!”

Tim rečima je vojnik Čarls P. Džonson završio jedno veoma emotivno pismo koje je poslao kući. Tada jos 21-godišnjak, bio je u Prvom svetskom ratu kao vojnik stacioniran u britanskoj medicinskoj četi u Galipolju, Turska. Ali, nikada se više nije vratio, izvestile su britanske novine “Mirror”.

Devet dana od kako je poslao pismo, bio je pogođen metkom i umro na licu mesta. Na pismu koje je bilo namenjeno njegovoj mlađoj sestri stavio je cvet maka, koji je ubrao negde u nedođiji, pod kišom neprijateljskih metaka.

Evo šta je napisao:

“Moja draga sestro, samo nekoliko reči. Želim ti sve najbolje za tvoj rođendan. Izvini zbog toga što ti ne mogu ništa više poslati, ali zato sam ti ubrao ovaj cvet. U najdubljoj noći, između iskopanih rovova u nedođiji, kako su to mesto nazvali. Nadam se da ćeš znati to da ceniš. Kada sam bio u potrazi za cvetom, mnogo puta su na mene pucali snajperisti. Ali, nekako sam uspeo da se probijem puzeći. Nemoj ništa da brineš, trebalo bi da za vreme Božića budem kod kuće, i nadam se da ćemo imati lepe trenutke. Moram sad ovo pismo, nažalost, da završim.

Volim te!

Od srca, tvoj brat Čarli”

Čarls je sahranjen na groblju “Twelve Tree Copse”, u Galipolju, Turska.

(Skandalozno.rs)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Istinita priča iz Prvog svetskog rata: Poslednje pismo poginulog vojnika upućeno kući"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.