Izbegnite velike probleme: Spisak stvari koje ne smete bacati u wc šolju

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Iako je nekad najlakše smeće baciti u wc šolju, postoje stvari koje ne smete nikada da bacite tamo.

Zbog toga je dobro da uvek u kupatilu imate malu kantu za smeće. Zato, pre nego što krenete da bacate sve u wc, setite se ove liste stvari koje u toaletu nikako ne smeju da završe.

[adsenseyu5]

1. Pamuk

To se odnosi na tampone, uloške, pa čak i štapiće za uši. Pamuk se lako hvata za sve i često dovodi do zapušenja jer nije razgradiv.

2. Vlažne maramice

Ne bacajte u toalet čak ni one stvari koje su “predviđene” za bacanje u wc šolju. Maramice ne mogu da se rastope, a jednom kada vam uđu u cevi, od zapušenja vas neće spasiti niko.

3. Stari lekovi

Lekova kojima je prošao rok trajanja rešite se na siguran način, ali ne bacanjem u toalet. Oni vam neće zapušiti cevi, ali njihov sastav može da šteti vodi kojom se snabdevate.

[adsenseyu1]

4. Kosa

Idući put kada čistite četku, dlake bacite u smeće. Kao što vam zapušava tuš-kabinu ili kadu, kosa može da zapuši i odvod za wc.

5. Pesak za mačke

Iako je najlakše da ga bacite u wc šolju, nemojte to da radite. I on stvara začepljenje zbog kojih ćete imati mnogo većih problema.

6. Masnoće i ulja

Bilo da je reč o masnoći nakon kuvanja ili bilo kojoj drugoj, držite ih podalje od toaleta. Masnoća se zadržava na cevima i radi istu stvar kao i holesterol krvnim sudovima.

7. Kondomi

Ni njima nije mesto u WC šolji iako su napravljeni od biorazgradivog materijala. Bacite ih u smeće.

(Skandalozno.rs, Izvor: vecernji.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Izbegnite velike probleme: Spisak stvari koje ne smete bacati u wc šolju"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.