Izderala se na malog sina i otišla u krevet: Satima se vrtela, a onda je čula glas!

otac

Foto: Pixabay.com

Ne mogavši da sklopi oči, majka troje dece shvatila je šta radi svojoj porodici

Dok sam se, idući kući s posla, umorna i opterećena razmišljanjima o svemu što mi se toga dana izdogađalo, probijala kroz mnoštvo ljudi, slučajno sam se sudarila s nepoznatim čovekom. Spremno i s puno ljubaznosti odmah sam mu se izvinila:

Oprostite, molim vas, zamislila sam se i nisam vas primetila.

[adsenseyu5]

Oprostite vi meni – reče čovek – nisam ni ja vas video.

Bili smo jedno prema drugome veoma učtivi. Srdačno smo se pozdravili, a potom smo nastavili svako svojim putem.

Međutim, kad sam došla kući, situacija je bila sasvim drugačija…

Naime, kad sam kuvala večeru, moj sinčić se prišunjao iza mene, a kako ga nisam čula, kad sam se okrenula, umalo se nisam sudarila s njim i rasula povrće koje sam vraćala u frižider.

Sklanjaj mi se s puta – povikala sam. Kud se sad tu motaš? Vidiš da žurim!

Da li je moguće: Otkrivena NAJVRELIJA PLANETA u svemiru!

Pogledao me i bez reči otišao napolje. Videla sam mu u očima setu, ali nisam baš imala vremena puno o tome da razmišljam. Pa, on je moj mali anđeo, zna on da ga volim, neće mi zameriti. I nastavila sam da pripremam večeru.

Za vreme večere bio je malo ćutljiviji nego inače, ali nisam ni tome pridavala neku važnost. Brzo sam pokupila posuđe sa stola, oprala ga i obavila još niz drugih poslova. Potom sam ušuškala svoje male anđele, kratko se s njima pomolila, nežno ih poljubila i poželela im laku noć. Onda sam nastavila da dovršavam sve one obveze koje su me još čekale.

zakon

Foto: Pixabay.com

Već je bilo prilično kasno kad sam sve dovršila, pa sam se, iscrpljena, srušila u krevet. Međutim, iako sam bila umorna, nisam mogla da zaspim. Nešto me je mučilo. Kao da sam čula neki unutrašnji glas koji me je opominjao:

Vidiš kako si bila danas ljubazna s onim neznancem, kako si ljubazna sa svim ljudima na poslu i svima koje susrećeš, ali tvoja porodica pati… Svu svoju energiju i ljubaznost usmeruješ na druge, dok tvoja porodica dobija mrvice, zato što računaš da oni imaju puno razumevanja za tvoje obveze, ali možda im ipak to nije dovoljno. I možda ipak treba da razmisliš o poslovima koje je nužno uraditi, a koje nije, kako bi s njima provela više vremena.

[adsenseyu1]

Kako me je mučio taj unutrašnji glas i nisam mogla da spavam, najpre sam nežno poljubila supruga koji je čvrsto spavao pored mene, želeći da mu se barem na takav način, barem u tom trenutku, zahvalim za svu strpljivost i ljubav, a onda sam otišla do dečje sobe i nežno milovala i ljubila svako od svoje troje dečice, pazeći dobro da ih ne probudim. Potom sam ustala i krenula prema kuhinji, da sebi skuvam čaj.

Možda to niste znali, ali svako ima svoju Zodijak sestru

Kad sam otvorila vrata, iza njih sam – blizu onog mesta gde sam se danas izdrala na sina – našla buketić poljskog cveća. Tek mi je sada sinulo da je, pre nego što je ćutke izašao iz kuhinje, imao ruke na leđima i – očigledno – u njima buketić cveća za mamu. Bilo mi je strašno žao… Ali nisam mogla da popravim ono što sam učinila.

Međutim, tog trenutka sam donela čvrstu odluku – ostaviću po strani svaki posao koji nije nužan, i da sve svoje slobodno vreme ću darovati onima koji to najviše zaslužuju – mojoj porodici.

(Skandalozno.rs, Izvor: Stil.kurir.rs/Novizivot.net)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Izderala se na malog sina i otišla u krevet: Satima se vrtela, a onda je čula glas!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.