Japanci osmislili leteći kišobran! – VIDEO

Izum

Leteći kišobran – foto: printscreen/youtube.com/日刊工業ビデオニュース

Posle niza genijalnih izuma koji olakšavaju život, Japanci su osmislili i bespilotni kišobran.

Japanska kompanija “Asahi Power Service” predstavila je svoj izum i njegov prototip – male bespilotne letelice koje vlasnika brane od kiše. Dronovi koji prate svog vlasnika već su do sada korišćeni u svrhe snimanja atraktivnih selfija (ili bolje rečeno dronija), a ovo je prvi put da ih vidimo u ovoj primeni.

Pomalo bizarno rešenje tek je u fazi razvoja, a njegovi autori uveravaju zainteresovane buduće kupce da će u finalnom dizajnu rotori koji zuje tik iznad glave biti smešteni u posebne zaštitne kaveze, i da neće biti nikakve opasnosti po zdravlje onoga ko se nalazi ispod ovog bespilotnog kišobrana. U drugom konceptnom snimku se, pak, vide i rotori smešteni iznad površine kišobrana, što se čini kao još sigurnije rešenje.

Prototip letećeg kišobrana sada je težak oko 5 kilograma i ima vreme autonomije od tek 20-ak minuta, ali Free Parasol, kako bi trebalo biti ime finalnog proizvoda, trebalo bi da teži tek 2 kilograma i ima autonomiju od oko sat vremena s jednim punjenjem baterija.

Japanci ovaj proizvod razvijaju već gotovo dve godine, a sada najavljuju kako bi za prodaju trebalo da bude spreman sledeće godine.

Cena bi mu trebala biti oko 30 hiljada jena, odnosno nešto više od 230 evra.

(Skandalozno.rs, Izvor: srbijadanas.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Japanci osmislili leteći kišobran! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.