JEDINSTVENA ŠLJOKIČASTA JAJA: Svima će zapasti za oko svetlucavi momenti (RECEPT) (VIDEO)

sljokicasta

Možda nije najpraktičnija, ali je svakako najglamuroznija varijanta za ukrašavanje uskršnjih jaja. Ova jedinstvena šljokičasta jaja će biti sjajan akcenat u vašoj uskršnjoj dekoraciji, a veoma ih je lako napraviti.

 Za “šljokičasta” jaja vam je potrebno:

[stextbox id=”proba” bcolor=”D3BAFF”]

– izduvana jaja, drvena ili plastična jaja,

– lepak za dekupaž ili drvo fix,

– četkica,

– šljokice.

[/stextbox]

Način dekoracije:

Zbog lepka i šljokica nije preporučljivo koristiti kuvana jaja koja će se posle jesti, već izduvajte jaja ili koristite drvena ili plastična jaja.

 Izduvavanje jaja

Sirovo jaje probušite pažljivo iglom ili čiodom na gornjem i donjem kraju pa malo proširite rupice iglom za pletenje ili tankim šrafcigerom.  Zatim vazduhom istisnite sadržaj jajeta duvajući u njega ili ubacivanjem vazduha tankim špricem.  Sadržaj jaja iskoristite za neko ukusno jelo, a ljuske dobro operite spolja i iznutra pa ostavite da se dobro osuše.

[adsenseyu4]

Jaja premažite tankim slojem lepka za dekupaž uz pomoć četkice. Lepak za dekupaž možete da nađete u specijalizovanim hobi prodavnicama, a umesto njega možete da koristite i drvo fix koji se može naći u farbarama, razređen sa vodom.

 Najbolje je da za početak premažete pola jajeta lepkom, pa pospete šljokice preko namazanog dela i ostavite sa strane da se osuši. Šljokice u različitim bojama takođe možete naći u specijalizovanim hobi prodavnicama i bolje opremljenim knjižarama.

 Zatim premažite drugu polovinu jajeta i ponovite postupak.

[adsenseyu1]

Ukoliko želite potpunu pokrivenost jajeta šljokicama, ponovite postupak još jednom.

 Na ovaj način ćete dobiti najglamuroznija jaja ikada i imaćete idealan dodatak za svoju uskršnju dekoraciju.

Detaljan postupak možete pogledati i na video snimku.

(Dnevno.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "JEDINSTVENA ŠLJOKIČASTA JAJA: Svima će zapasti za oko svetlucavi momenti (RECEPT) (VIDEO)"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.