Jednostavan trik: Evo kako da istog momenta ‘provalite’ da li ste dobili piće u prljavoj čaši

čaša

foto: pixabay.com

Bilo da se peru u mašini ili ručno – nijedna metoda neće vam dati potpunu sigurnost da će vam čaša biti skroz čista.

Sigurno ste i vi kod kuće primetili da vam na tanjiru koji ste izvadili iz mašine stoje tragovi sosa koji se zalepio i nikako da se spere.

Slično je i sa čašama u kafićima i klubovima jer se one često peru ručno pa se usled brzine, ili nedovoljno svetla, peraču potkrade neka mrlja. Kako barmeni često nemaju vremena da pregledaju svaku čašu ponaosob, neretko se desi da u takvoj čaši sipaju piće.

Na svu sreću postoji jedan super lak i brzi trik kojim možete da proverite da li je vaša čaša čista. Super stvar je što vam za ovo treba sekund vremena.

Advertisement

Kada vam posluže točeno pivo, pogledajte da li se na zid vaše krigle lepe mehurići ili oni slobodno cirkulišu. Ukoliko se lepe za zid čaše onda čaša nije dovoljno dobro isprana i sapunica je razlog zašto se mehurići tako lepe.

Ovo je najčešće slučaj sa čašama koje imaju zakrivljeno dno pa se šire u postolje za koje se najčešće lepi prašina i ovakav oblik čaše se teže pere, piše thetakeout.com. Barmeni moraju da budu pažljiviji kada je reč o pranju i brisanju ovakvih čaša.

U svetu pivopija postoje izvesna pravila i ona apsolutno podrazumevaju čiste čaše.

Mehurići u vašoj krigli ne treba da se lepe za zidove već da putuju pravo ka vrhu čaše i pridruže se ostalim mehurićima u predivnoj peni.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Jednostavan trik: Evo kako da istog momenta ‘provalite’ da li ste dobili piće u prljavoj čaši"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.