Jeziva ispovest žene: Muž me odveo u šumu i rekao da stavim dlanove na panj

Ispovest

Margarita Gračeva – foto: printscreen BBC

Margaritu Gračevu suprug je u decembru 2017. godine odveo u šumu i sekirom joj odsekao ruke.

Aktivisti za ljudska prava i ravnopravnost polova smatraju kako je slučaj Margarite Gračeve pokazatelj slabih zakona koji regulišu porodično nasilje u Rusiji i upozoravaju da takav kazneni sistem samo ohrabruje nasilnike, piše BBC.

U februaru 2017. godine, u Rusiji je uvedena promena zakona te se porodično nasilje u slučajevima kada ono ne uzrokuje “ozbiljne telesne povrede” i kada se događa “samo jednom godišnje” ne tretira kao kazneno delo, već samo kao prekršaj.

Prema novom zakonu, ako neko u Rusiji premlati ženu ili dete tako da to rezultira masnicama, ali ne i lomom kostiju, biće kažnjen ili novčanom kaznom ili boravkom u zatvoru do 15 dana, piše Guardian.

– Odveo me u šumu, daleko od ljudi. Rekao mi je da stavim ruke na panj. Plakala sam i molila ga da to ne učini. Upozorio me da okrenem glavu i ne gledam što radi i onda je počeo sekirom da mi seče ruke – opisala je Margarita Gračeva svoje stravično iskustvo.

– Pre nekog vremena, stavio mi je nož pod vrat i govorio: Priznaj varaš li me ili ne!. Mislila sam da je policija tu da nam pomaže i da nas štiti. Kada sam im prijavila nasilje, pretpostavljala sam da će odmah sledeći dan doći kod nas kući i nešto poduzeti. Ali, nije bilo tako – rekla je.

– Policajac mi je rekao kako to nije ništa ozbiljno i da ćemo se suprug i ja uskoro pomiriti. Zaključili su slučaj početkom decembra. Tri dana kasnije, odveo me u šumu i odsekao ruke – žalosno je pričala Margarita.

Margaritu je prvo suprug “samo” tukao. Nije joj bilo jasno kako već zbog toga nije bio ozbiljno kažnjen.

– Nekoga prebiješ i dobiješ samo novčanu kaznu. Kako je to moguće? Mog supruga su kaznili za to što me pretukao, s novčanom kaznom od 10.000 rubalja – objasnila je Margarita Gracheva.

– Levu ruku su mi kasnije našli u šumi. Bila je raskomadana i slomljenih kostiju. Morali su mi presaditi kožu i krvne žile – objasnila je.

Lekari su uspeli da Margariti ponovno prišiju levu ruku. Operacija je trajala 10 sati.

Nakon što joj je odsekao ruke, Dimitrij Gračev je uhapšen i osuđen na 14 godina zatvora. Zabranjen mu je pristup njihovoj deci.

(Skandalozno.rs, Izvor: index.hr)

Budite prvi sa komentarom na članku "Jeziva ispovest žene: Muž me odveo u šumu i rekao da stavim dlanove na panj"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.