Kada plaćate karticom u Pošti, vi ustvari ne plaćate karticom u Pošti

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Ukoliko planirate da platite račune karticom u Pošti, obavezno ponesite ličnu kartu, jer će vam je službenici sigurno tražiti pre nego što “provuku” plastiku.

Kako većina platnih i kreditnih kartica danas ima PayPass, odnosno mogućnost plaćanja bez PIN koda prostim prinošenjem kartice POS terminalu, svakoga ko iz novčanika izvadi karticu u Pošti čeka iznenađenje.

– Prvi put u životu plaćala sam račune u pošti i nije mi palo na pamet da može da se razlikuje. Pružila sam im platnu karticu, a tražili su mi i ličnu kartu. Pogledala sam ih zbunjeno, ali su rekli da su to njihova pravila i da bez ličnog dokumenta ne mogu da plaćam karticom – kaže Dunja Rodić, čitateljka Telegrafa.

Pitali smo Poštu zbog čega je to tako.

– U poštama se ne obavlja usluga “Plaćanja platnim karticama“, već se pruža isključivo usluga “Isplata gotovine platnim karticama preko POS terminala” – objasnili su u Pošti i zbunili nas potpuno.

Objašnjavaju da se na šalterima pošta vrši isplata gotovine na POS terminalima u ime Banke Poštanska štedionica.

– Sa gotovinom koju dobiju, korisnici odmah mogu da izvrše i neku od usluga koje pruža Pošta Srbije, u konkretnom slučaju uplatu komunalnih usluga. Prilikom isplate gotovine sa POS terminalima Pošta Srbije postupa u skladu sa pravila koja propisuje Banka Poštanska štedionica, što podrazumeva i identifikaciju korisnika važećim ličnim dokumentom – kažu u Pošti.

Znači, kada mislite da plaćate karticom, vi ustvari podižete novac u banci, a ona taj novac dajete za račune. Tačnije, kada plaćate karticom u Pošti, vi ustvari ne plaćate karticom u Pošti.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs/Gorica Avalić)

Budite prvi sa komentarom na članku "Kada plaćate karticom u Pošti, vi ustvari ne plaćate karticom u Pošti"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.