Kakav car: Platio komunalije za celu zgradu!

Ilustracija

foto: skandalozno.rs

Stanari zgrade u Ulici Obrena Antića u Trsteniku, bili su zatečeni kada su saznali da julske račune za “Komstan”, neće morati da plate, jer je to učinio njihov komšija.

Advertisement

Naime, ovaj penzioner (ime poznato redakciji) nekoliko puta godišnje dolazi u Trstenik iz Švajcarske, i zbog veoma dobrog odnosa sa komšijama, a reč je o još tri stana u zgradi, odlučio je da im plati komunalije za jul. I onda je u ponedeljak otišao kući.

Kako je došlo do ovog gesta za svaku pohvalu? Ovaj dobronamerni čovek došao je prošle nedelje pred šalter “Komstana” u Trsteniku, gde je u tom trenutku bila velika gužva, s namerom da se raspita da li je moguće da za celu zgradu, gde ima stan, uplati avans za komunalne usluge.

– Kada smo mu odgovorili da je avansna uplata moguća, uplatio je po 1.000 dinara za svaki stan u zgradi, što otprilike odgovara mesečnom iznosu potrošnje u stanovima – rekli su za “Blic” u ovom komunalnom preduzeću.

Tragom ovog gesta, koji se veoma retko može videti u Srbiji, potražili smo dobročinitelja. Reč je o zgradi koja se nalazi u Ulici Obrena Antića u Trsteniku, i u kojoj se nalaze četiri stana. U jednom od njih živi i junak naše priče.

Advertisement

Nažalost, nismo ga zatekli u stanu jer je otputovao u Švajcarsku. A komšije, što je veoma zanimljivo, bili su zatečeni kad smo ih upitali da li znaju da im je sused platio julske račune?!

– Šta kažete? Pojma nemam. On jeste jedan predivan gospodin, ali ništa o tome ne znam. Sada ću da proverim – reče jedna stanarka i otrča da telefonom proveri u “Komstanu”.

Posle par trenutaka, izašla je iznenađena i saopštila nam da je to tačno.

– Kakav čin! Odavno nam se ništa lepše nije dogodilo – reče ova Trsteničanka.

Vladimir Vasilov, prvi komšija našeg dobročinitelja, takođe, nije znao za gest. Kaže da im je komšija puno pomogao da srede staru zgradu.

– Hvala mu od sveg srca. Najviše, jer misli na nas. On nam je puno pomogao da sredimo stare zidove na zgradi, trotoar i zelenilo ispred. Najviše novca nam je on dao. A sad i ovo. Nemam reči – kaže Vladimir.

(Skandalozno.rs, Izvor: blic.rs)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Kakav car: Platio komunalije za celu zgradu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.