Kako je pravi Indijana Džons potpisao ugovor sa đavolom – VIDEO

Pravi Indijana Džons

Oto Ran je, ni kriv ni dužan, postao je omiljeni arheolog nacističke elite koja ga je angažovala da pronađe Sveti gral. Novac koji mu je ponuđen nije mogao da odbije i ugovor sa Đavolom je bio potpisan.

Poznavaoci nemačke istorije sa dobrim razlogom arheologa Ota Rana nazivaju “pravi Indijana Džons”. Taj čovek je zaista inspirisao legendarni filmski serijal, a od malih nogu je bio opsednut pronalaskom grala iz kojeg je Isus Hrist pio na Poslednjoj večeri i u koji je skupljena njegova krv nakon raspeća.

Legenda kaže kako je sveti Petar gral doneo u Rim gde su ga Pape koristile kao svoj putir puna dva veka. Šta se na kraju dogodilo sa gralom opisano je u nekoliko legendi, a sve njih je od malena proučavao Ran.

On je verovao da će ga “Parsifal”, delo Volframa fon Ešenbaha iz 11. veka, dovesti do Svetog grala. Na temelju svojih istraživanja došao je do zaključka da su Katari čuvali tajnu o lokaciji Svetog grala.

Verovao je da su tri katarska viteza sveti putir donela u francuski dvorac Montsegur i tamo ga sakrila od Krstaša koji su 1244. masakrirali Katare.

Oto Ran je u dvorac otputovao 1931. godine. Sveti gral nije našao, ali je ispod dvorca otkrio pećine koje su Katari, a kasnije i Templari, koristili za svoje verske obrede. Tamo je pronašao i postolje na kome je, navodno nekada stajao Sveti gral.

[adsenseyu1]

To je bilo dovoljno da ubedi Rana da je na pravom tragu, pa je o svojim istraživanjima napisao i knjigu “Krstaški rat protiv Svetog grala“.

Upravo će zbog ove knjige Ran potpisati “ugovor s Đavolom” koji će ga na kraju koštati života.

Naime, 1933. godine arheolog je primio anonimni telegram u kome mu je ponuđeno da napiše nastavak svoje knjige za mesečnu platu od 1.000 maraka.

– Ako pristajete, dođite na adresu ‘Berlin – 7 Prinz Albrechtstrasse’ – pisalo je na kraju telegrama.

Hajnrih Himler

Kako je bio u velikim finansijskim problemima, Ran je otišao na navedenu adresu. Na sopstveno iznenađenje, tamo ga je sačekao Hajnrih Himler, vodeći čovek Hitlerovog SS-a. Tamo se dogodilo nešto o čemu Ran nikada nije mogao ni da sanja – upoznao je čoveka koji je se Svetim gralom bio opsednut više nego on sam.

Himler je bio toliko opsednut Svetim gralom da je dvorac Vevelsburg već bio pripremio za dolazak slavnog putira. On je smatrao da bi Sveti gral nacistima mogao doneti nadmoć u ratu za koji su se spremali.

[adsenseyu1]

Osim toga, Himler je verovao da bi kao novi vlasnik Grala dobio nadljudske sposobnosti i magične supermoći.

Ran, opijen primamljivom ponudom, ne samo da je prihvatio izazov da nađe Sveti gral, već se i učlanio u SS, iako nije podržavao nacističku politiku i ideologiju.

– Čovek mora da jede. Šta sam trebao da uradim? Da odbijem Himlera? – upitao je Ran svog prijatelja koji ga je nekoliko nedelja nakon razgovora sa Himlerom sreo u crnoj kožnoj uniformi SS-a.

Osim velike plate, Himler mu je ponudio i neograničena sredstva za ekspediciju koja je imala samo jedan cilj – pronaći Sveti gral.

(24sata.hr)

Budite prvi sa komentarom na članku "Kako je pravi Indijana Džons potpisao ugovor sa đavolom – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.