KLINCI SE RAZBIJAJU OD PARA: Evo koliko dnevno zarade radeći ovaj bizaran posao

bakalar

Foto: Printskrin/Youtube/Birgir Runar Saemundsson

Kad sam tek počeo da radim ovaj posao, sekao sam otprilike dva kilograma ribe u jednom danu. Zato danas mogu da odradim i do 80 kilograma, a nekad u jednom danu zaradim i do 4.500 norveških kruna (450 evra) – ispričao je Petersen

Deca u norveškom gradiću Balstadu koja rade na sečenju bakalara rade za ozbiljne dnevnice, od kojih su neke čak nekoliko stotina evra.

  [adsenseyu5]

Njihov posao je, naime, da seku jezik ovog norveškog specijaliteta za kojim postoji velika potražnja.

Najbolje se pokazao 16-godišnji Trigv Petersen koji je ispričao svoju priču za portal Munchies.

Poslu ga je naučio otac koji je mesni ribar i koji mu je pokazao kako najbrže i najpreciznije da izreže jezike bakalara.

https://www.instagram.com/p/BR9XrN3jbvC/

– Kad sam tek počeo da radim ovaj posao, sekao sam otprilike dva kilograma ribe u jednom danu. Zato danas mogu da odradim i do 80 kilograma, a nekad u jednom danu zaradim i do 4.500 norveških kruna (450 evra).

Kako je objasnio, ovaj posao je idealan način da mladi zarade novac i sebi priušte nove stvari, poput mobilnih telefona, laptopova ili odeće.

– Uspeo sam da uštedim dovoljno da otputujem u Ameriku. Uživaću u pustolovini od Njujorka do Havaja koju sam sam sebi priuštio – rekao je Petersen.

  [adsenseyu1]

Ribari iz Balstada već generacijama poklanjaju deci glave bakalara nakon što im deca odstrane jezike zajedno s bradom i vilicom da bi ih dostavili kupcima. Za kilogram jezika mogu da dobiju skoro sedam evra.

Deca su oduvek bila odgovorna za posao s jezicima bakalara, piše index.hr.

– Odraslima jednostavno nije dopušteno da dođu ovde i rade. To je naš posao, naša tradicija – kaže Johans, jedno od dece koja tu radi.

(Skandalozno.rs, Izvor: Telegraf.rs / index.hr)

  [adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "KLINCI SE RAZBIJAJU OD PARA: Evo koliko dnevno zarade radeći ovaj bizaran posao"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.