Kruže teorije zavere o tajnom planu: Zbog čega je princ Hari oženio baš Megan Markl?

Teorija zavere

Venčanje Harija i Megan – foto: Tanjug/AP

Nakon što je prošlo kraljevsko venčanje princa Harija i Megan Markl, uzbuđenje oko ovog događaja se ne smiruje. Ljudi komentarišu svadbu, zvanice, mladence, a sada su se pojavile i brojne teorije zavere o tome zbog čega je zapravo Hari izabrao Megan za svoju suprugu.

Megan je prvi američki državljanin koji je primljen u kraljevsku porodicu u periodu od 90 godina. Međutim, njena romansa sa Harijem nije bez presedana, ali su okolnosti ovog puta drugačije.

Svi se sećaju velike krize kroz koje je prolazila britanska monarhija kada je tadašnji kralj Edvard VIII abdicirao 1936. godine da bi se oženio razvedenom Amerikankom Volis Simpson.

Mnoge je ovo navelo da razmišljaju o tome koliko je ovaj brak značajan. Šta on zapravo predstavlja za SAD, a šta za Veliku Britaniju?

Internetom se šire brojne priče o tome da bi ova veza mogla da ima i političku pozadinu, pa se na Tviteru da pročitati da je ovaj brak navodno strategija britanske kraljevske porodice.

Neki su čak prokomentarisali da bi pozadina čitave priče mogla da se poredi sa radnjama serija “Kuća od karata” i “Igra prestola“.

Na ovu priču se nadovezuje još jedna teorija u kojoj se tvrdi da je čitava ova priča sa brakom Harija i Megan navodno deo plana kraljevske porodice da povrati kontrolu nad SAD.

Kruže teorije zavere da kraljevska porodica želi da povrati kontrolu nad SAD – foto: Tanjug/AP

Kao što je već svima poznato, Velika Britanija je ranije držala pod svojom vlašću teritorije SAD, sve dok se oni nisu izborili za nezavisnost.

Amerikanac Greg Polovitc je na Tviteru napisao da će “deca Harija i Megan biti Amerikanci“.

On ističe da bi neko od njih u budućnosti mogao da postane predsednik SAD.

Britanci igraju na duže staze i to je pametan potez. Oni žele Ameriku nazad i ovako će to postići – stoji u njegovoj tvrdnji, koju neki nazivaju suludom.

Teorije zavere tvrde da je sve navodno deo tajnog plana kraljevske porodice – foto: Tanjug/AP

ŽELE DA UČVRSTE KONTROLU NAD KOMONVELTOM

U skladu sa pričom o navodnoj želji da ponovo uspostave kontrolu nad SAD, priča se da je razlog braka Harija i Megan da kraljevska porodica učvrsti kontrolu nad zemljama Komonvelta.

Poznato je da je Megan mešovite rase, a u zemljama Komonvelta ima dosta crnačkog stanovništva. Oni su oduševljeni što je princ Hari oženio upravo Megan i smatraju da je lepo što kraljevska porodica krši pravila i otvara svoja vrata ljudima koji do sada nisu mogli ni da pomisle da budu njeni članovi.

Neki su u tome videli opravdanje za svoju tvrdnju, da na ovaj način Vindzori želi da se pozicioniraju što bolje u Komonveltu i da dobiju podršku naroda.

Na ove tvrdnje o brzom venčanju nadovezuju se i sledeće koje su takođe veoma zanimljive javnosti.

Venčanje kraljevskog para – foto: Tanjug/AP

HARI JE STRAHOVAO ZA BEZBEDNOST MEGAN MARKL

Megan je bila pod velikim medijiskim pritiskom zbog svoje veze sa Harijem, a neki mediji su počeli i da je uznemiravaju. Hari je na ovo burno reagovao, pa se smatra da je jedan od razloga za ovako ekspresno venčanje zapravo njegova želja da je zaštiti.

PRINC FILIP JE ŽELEO DA SE HARI OŽENI

Harijev deda princ Filip (96) je želeo da prisustvuje venčanju svog unuka, pa se smatra da je kraljevski par zbog toga požurio sa svadbom.

Priča se da razlog za venčanje nije samo ljubav, već da brak ima i političku pozadinu – foto: Tanjug/AP

ISTO VAŽI I ZA KRALJICU

Sličnog mišljenja je bila i kraljica Elizabeta II koja je imala posebnu ulogu na svadbi. Hari nije želeo da se venča na istom mestu gde i njegov brat, i nije želeo veliko venčanje.

Želeo je da se venča blizu kuću zbog svoje bake Elizabete, ali i deke Filipa.

TREBA IM NASLEDNIK

Neki smatraju da su se venčali brzo kako bi što pre dobili decu i potencijalnog naslednika. Međutim, pošto je Hari trenutno šesti u redu za presto, malo je verovatno da će njegova deca ikada nositi krunu.

Hari je i sam rekao bi želeo da ima decu što pre, a Megan je izjavila da “bi apsolutno volela da ima decu” i da ne može da dočeka da postane majka.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Kruže teorije zavere o tajnom planu: Zbog čega je princ Hari oženio baš Megan Markl?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.