Malo ko zna da iza filma “Lepa sela lepo gore” stoji istinita priča: Evo o čemu se radi

Scena iz filma – foto: YoutubePrintscreen/NetFilm TV

Nažalost, široj javnosti je malo poznato da je film “Lepa sela lepo gore” snimljen po istinitom događaju.

Na ušću Lima u Drinu kod Višegrada septembra 1992. godine 7 srpskih vojnika bilo je 9 dana okruženo u 97 metara dugom tunelu Brodar.

Tog septembra 1992. godine 7 vojnika Treće čete Drinskog bataljona čuvalo je most ispred tunela, pazeći da muslimanske jedinice ne pređu na desnu obalu Drine.

Posle nekoliko dana celi kanjon je goreo. Jedinica se povukla u tunel i tako našla u klopci, zarobljena sa obe strane, bez mogućnosti da izađe iz istog.

Tako su proveli devet dana, pod bombama i stalnim napadima muslimanskih snaga. Milovan Lučić i Vladan Gavrilović umrli su u tunelu zbog rana dobijenih gelerom, teško ranjeni Novak Arsić ubio se pucnjem u slepoočnicu, dok je Stevan Panić nastradao od kiše metaka kojim su ih muslimanske jedinice svakodnevno zasipale.

Trojica srpskih junaka Mihajlo Šimšić, Slađan Simić i Stanko Mećašev su posle gubitka drugova odlučili da izađu iz tunela i verovali ili ne nekim čudom su preživeli.

(Skandalozno.rs, Izvor: opanak.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Malo ko zna da iza filma “Lepa sela lepo gore” stoji istinita priča: Evo o čemu se radi"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.