Milenko Rosić je prilagao da odgleda omiljenu seriju, a onda je PUKLO

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Milenko Rosić (42) iz Glušaca kod Bogatića, rešio je da ubuduće, osim 3. januara rođendan obeležava i 19. oktobra. Prvi datum zato što je tog dana stvarno rođen, a drugi zato što je tada preživeo udar groma.

Nesreća koju je preživeo dogodila se prošlog meseca. Grom je udario u Milenkovu kuću oko pola deset uveče. Snažna “eksplozija” ga je trgla dok se odmarao uz omiljenu televizijsku seriju. Ni on, a ni lekari koji su ga detaljno pregledali nakon toga ne umeju da objasne koliko je sreće imao da preživi udar groma. Od tada je na bolovanju – leči rane, odmara se, a majstori sređuju oštećenja na kući.

Milenko priča da se sve dogodilo iznenada. Tek je, kaže, prilegao da odgleda omiljenu seriju, kada je sevnulo, a potom je u kuću grunuo grom. Probio je betonsku ploču i na plafonu je probušio rupu veličine oko metra kvadratnog. Šut se obrušio na krevet u kojem je on ležao, zapalio se jastuk, a on je zadobio opekotine po nogama i kolenima.

– Ispratio sam komšije koje su bile u gostima i prilegao da odgledam seriju na televiziji, sevnulo je jednom i strahovito udarilo. Plafon se srušio na mene, a ja nisam ni bio svestan šta se dogodilo. Onako ošamućen sklonio sam šut sa sebe i kreveta i latio se mobilnog da pozovem komšije u pomoć.

Sva stakla na prozorima i svetlarniku su popucala, ni jedan luster u kući nije ostao čitav, dva prozora i jedna vrata su se širom otvorila. Nije bilo struje jer su iskočili strujomer i svi osigurači. Crepovi na krovu su bili razbijeni, ni jedna crepljika nije ostala čitava, a jedan rog je goreo – priča Milenko.

Milenko Rosić – foto: Telegraf

Kada su opazile plamen na krovu, komšije su se uputile nazad kod Milenka i u međuvremenu pozvale vatrogasce iz Bogatića. Manji požar su brzo ugasili, a Milenko se uputio u hitnu službu Doma zdravlja u Bogatiću.

– Nisu mogli da veruju. Ti si prvi koga je udario grom, a došao živ, rekli su. Sutradan su mi radili EKG i kompletne preglede. Sve je u redu, osim što sam sav izubijan, svuda imam podlive i modrice i male opekotine. Ne idem na posao već mesec dana – kaže Milenko.

Prilaze mu ljudi i pitaju za zdravlje, a kada im, u šali, kaže “pruži mi ruku pa ću ti pokazati“, oni odbijaju da se rukuju sa izgovorom da ih “ne opeče struja“. Milenko teško uspeva da objasni šta konkretno oseća, ali je primetio da “nije onaj kao pre udara groma“.

– Prvih dana ujutro sam jedva stajao na noge, ruke i celo telo kao da su utrnuli, a kada hodam imam osećaj kao da bos gazim po trnju. Dešavalo se, u početku, posebno ujutro, da ništa ne čujem na jedno uvo. Sad je bolje, ali primećujem kako se zamaram dok šetam po dvorištu. A ranije sam po nekoliko kilometara pešačio po šumama da berem gljive – govori Milenko.

U grmljavini je čudom izvukao živu glavu, ali štetu na kući još nije potpuno sanirao. Pokrio je crepom krov, a unutra majstori još popravljaju – krpe rupe i malterišu čađave zidove. Osim toga, ostao je bez frižidera i novog televizora i kompjutera.

– Tek što sam kupio sam nov LCD televizor i kompjuter. Nije prošlo nedelju dana. Koštalo me to zadovoljstvo oko 100.000 dinara, iako su pod garancijom, prodavci ne priznaju štetu od groma. Šta da ih lažem kako su se pokvarili kad će oni utvrditi – sleže ramenima i teši se što šteta nije još veća.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Milenko Rosić je prilagao da odgleda omiljenu seriju, a onda je PUKLO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.