Misteriozne svemirske čestice otkrivaju TAJNU izgradnje PIRAMIDA?!

Ilustracija

foto: publicdomainpictures.net

Naučnici rade na analizi misterioznih svemirskih čestica pronađenih u egipatskoj Krivoj Piramidi, smeštenoj 40 kilometara južno od Kaira koju je izgradio faraon Snofru.

Rezultati njihove analize mogli bi da daju odgovor na jedno od najčešće postavljanih potanja o ljudskoj istoriji – kako su izgrađene egipatske piramide.

Međunarodni tim naučnika je u 105 metara visoku Krivu piramidu postavio ploče, a još u decembru 2015. godine prikupili su prve podatke.

[adsenseyu5]

U piramidi su otkrivene radiografske čestice, odnosno muoni, koji na tlo padaju iz Zemljine atmosfere. Te čestice se lagano kreću kroz prazan prostor, ali ih tvrde površine ili apsorbuju ili preusmeravaju. Naučnici proučavaju obrasce tih čestica i veruju da će ih to dovesti do velikog otkrića, vezanog za nastanak piramida u Egiptu.

Pročitajte još i ovo:

SENZACIJA: Naučnici skeniranjem Keopsove piramide otkrili DVE do sada nepoznate prostorije! – VIDEO

“Kada govorimo o konstrukciji piramida, ne postoji jedinstvena teorija, koja je 100 odsto dokazana ili proverena. Sve su to samo teorije i hipoteze”, istakao je Hani Helal, potpredsednik instituta “Heritage Innovation Preservation“, koji sprovodi istraživanja.

“Ono što mi pokušavamo da uradimo pomoću nove tehnologije, jeste da potvrdimo, promenimo ili nadogradimo hipoteze o tome kako su sagrađene piramide”, dodao je.

[adsenseyu1]

“Ako pronađemo negde samo kvadratni metar praznine, to će podstaći nova pitanja i hipoteze, a možda i pomoći u rešavanju konačnih pitanja”, rekao je Mehdi Tajoubi, predsednik Instituta.

Tim naučnika je uveren da bi ova testiranja mogla da budu ključna za pronalazak odgovora vezanih za postanak piramida.

(Skandalozno.rs, Izvor: radiosarajevo.ba)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Misteriozne svemirske čestice otkrivaju TAJNU izgradnje PIRAMIDA?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.