Način na koji ukrašavate JELKU može doprineti poboljšanju ZDRAVLJA, ali i prizivanju USPEHA i NOVCA

Advertisement

Feng šui

foto-ilustracija: pixabay

Način na koji ukrašavate jelku ili kuću može doprineti poboljšanju zdravlja vaših ukućana, ali i prizivanju uspeha i novca.

Nije tajna da je razdoblje uoči Nove godine i Božića postalo stresno vreme. Treba toliko toga pripremiti, odabrati ukrase i poklone, urediti dom za sebe, ali i goste koji će uskoro doći. Iskoristite zato dokazane metode feng šuija.

Feng šui je moćno sredstvo u stvaranju mirne i skladne energije. Ovi saveti za uređenje enterijera će olakšati napetost i pomoći da uživate u ovom svečanom delu zimske sezone.

[adsenseyu5]

Pravilan izbor boja ukrasa

U hladnijem delu godine potrebno je, pomoću predmeta i boja, dovesti energiju vatre u našu okolinu.

Element vatre čine sveće, pravi kamin, svetle božićne svetiljke za božićno drvce te zlatni i vatreno-crveni božićni ukrasi. Osim crvene, za dobijanje tople energije dobar izbor su i ljubičasta te boja fuksije. Ali, vodite računa o glavnom principu feng šuija, a to je ravnoteža.

Previše vatrenih dekorativnih elemenata, što se često događa u praznično vreme, ako se preteruje s crvenom bojom, podstiče nastanak sindroma izgaranja pa čak i emocionalne ispade. Umor koji mnogi osećaju tokom i nakon božićnih praznika neretko je uzrokovan neuravnoteženom energijom vatre u domovima.

Stoga u svoje praznično okruženje svakako uvrstite i hladnije boje, poput umirujuće svetloplave koja aktivira energiju vode. Previše vatre ublažićete, takođe, srebrnom i sivom kao i spokojnom belom – bojama koje prizivaju element metala.

[adsenseyu1]

Savršeno mesto za jelku

Po feng šuiju dekorisanje jelke pripada elementu drveta pa je smestite u područje koje je u skladu s drvenim elementom ili ima korist od njegove energije. Blagotvornu ravnotežu energija postići ćete sledećim položajem jelke

Istočni smer: za privlačenje zdravlja i porodične sreće
Jugoistočni smer
: za novac i obilje
Južni smer: za poslovni uspeh i slavu

Sezona sveća

Postoji mnogo načina za postizanje sveže, čiste i hranljive kućne energije, a upotreba sveća je među najlakšim i najpopularnijim metodama. Sveće, naročito ako su od prirodnih materijala, poput sojinog ulja ili pčelinjeg voska, pročistiće energiju u svakom prostoru. Osim što čisti, daje prostoriji toplinu i sjaj, sveća deluje i na balansiranje emocionalne neravnoteže i otklanjanje briga.

[adsenseyu1]

Smernice za najbolje korišćenje sveća:

Jug, jugozapad, severoistok i središte kuće: mesto za velike sveće ili grupisanje sveća različitih veličina.
Zapad, severozapad, istok, jugoistok i sever kuće: mesto za male sveće

Sveće su inače idealne u spavaćoj sobi, kupatilu, na trpezarijskom stolu i u dnevnoj sobi. Različito dizajnirani dekorativni svećnjaci raznih boja dodatno će vas oraspoložiti i ukrasiti vaš dom.

Mirisi za pamćenje

Vazduh koji udišete utiče na vaše raspoloženje. Vaše uspomene, vezane za ljude i prostor, često prate i tačno određeni mirisi. Stoga, iskoristite eterična ulja kako biste kreirali energiju različitih feng šui područja sopstvenog doma. Difuzori za ulja koji najbolje odgovaraju vašim potrebama omogućit će zdravu i opuštenu atmosferu za uživanje s porodicom i prijateljima.

Idealni praznični mirisi su eterična ulja mandarine, limuna, cimeta i karanfilića te slični mirisi koji podsećaju na omiljene zimske poslastice. Možete odabrati i neko drugo ulje, vodeći se trenutnim raspoloženjem i vrstom energije koja vam je potrebna u datom trenutku. Imajte na umu da je uvek bolje dati prednost čistom i kvalitetnom eteričnom ulju, nego izabrati jeftino mirisno ulje.

[adsenseyu1]

Biljke koje “leče” dom

Ukrasite svoje prostorije s nekoliko visoko energizirajućih zelenih biljaka, od kojih barem jedna svojim svojstvima pročišćava vazduh. Takve biljke su uvek vrlo korisne jer deluju umirujuće i isceliteljski na celi dom. Prekrasne i vrlo popularne kućne biljke koje uklanjaju otrove iz prostorija u kojima boravimo su: Zmajevac (dracena); mirni ljiljan (spatifilum); leptirasta palma (palma areka).

Visoke, krupne, jake, bujne i zdrave zelene biljke treba smestiti na istočno, jugoistočno i južno područje vašeg doma. Ove strane sveta dobre su i za grupisanje biljaka različitih vrsta. Male biljke možete položiti bilo gde, ali najbolje je izabrati mesto s puno aktivnosti, na primer dnevni boravak.

Izbor poklona

Izbacite sledeće poklone s popisa za darivanje:

* Oštri predmeti – Nikad ne darujte noževe, makaze, otvarače za pisma, otvarače za flaše i sl. jer predstavljaju sečenje odnosa.

* Prazni novčanici i torbe – Ako poklanjate novčanike i torbe, stavite u njih malo novca koji simbolizuje afirmativnu poruku bogatstva za primaoca poklona.

[adsenseyu1]

* Biljke i cveće s trnjem – Kaktusi i druge šiljate biljke nisu dobri pokloni, a izbegavajte i darivanje ruža s trnjem jer označavaju narušavanje odnosa. Ako do ljubavnog partnera dobijete ruže, uklonite trnje kako biste omogućili vezu bez problema.

* Bonsai i slične minijaturne biljke
– U izboru poklona preskočite biljke kojima je namernim tehnikama usporen rast. Umesto toga, odlučite se za bujne i zdrave biljke zaobljenog lišća koje simbolizju prosperitet i zdrav život.

Satovi i antikviteti

* Predmeti koji pokazuju vreme ili simbolizuju njegov protok loši su pokloni jer predstavljaju odnos s ograničenim vekom trajanja ili osećaj krađe vremena od drugih. Želite li svejedno da darujete ručni sat ili neku starinu, radije osobi dajte poklon-bon i sliku odabranog proizvoda s kojima će primatelj potom sam kupiti taj predmet.

* Maramicu – Ne poklanjajte platnene maramice jer označavaju brisanje suza i primatelju prizivaju plač ili bolest u budućnosti.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Način na koji ukrašavate JELKU može doprineti poboljšanju ZDRAVLJA, ali i prizivanju USPEHA i NOVCA"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.