Najveću sreću doneće vam neko ko vam uđe prvi u kuću, ali samo ako ovako izgleda…

Feng šui

foto-ilustracija: pixabay.com

Zabranjeno je plakanje, za prizivanje sreće jede se sočivo i svinjetina, a glasno pevanje i buka poput vatrometa zapravo su zaštita od zla.

Postoji niz novogodišnjih praznoverja, a jedno od njih je nošenje crvenog veša. Ova tradicija datira još iz srednjeg veka kada su muškarci nosili crveno donje rublje kako bi zaštitili svoje porodične dragulje od veštica. One su prema verovanju tačno u ponoć izlazile na ulice kako bi bacale uroke.

Kinezi ukrašavaju vrata svojih domova ukrasima crvene boje jer crvena donosi sreću i čuva od negativne energije. Crveno rublje kao poklon izražava želju za bogatom i zadovoljavajućom novom godinom onome kome se poklanja.

Postoji još jedna tradicija koja tera zle veštice i duhove, a to su vatromet, buka i glasno pevanje. U nekim kulturama na vrata doma se kači limun kao prepreka za ulazak nesreće u kuću.

Filipinci dan pre nove godine po kući i dvorištu posipaju kovanice kako bi prizvali bogatstvo. Veruje da trošenje novca prvog dana u godini donosi nesreću. Još jedna obavezna stvar koju morate da uradite pre ponoći je čišćenje kuće kako biste svež i mirisan dom imali tokom cele godine.

Ono što svako od nas želi jeste poljubac u ponoć. On je simbol vaše pažnje i bliskosti sa voljenom osobom, a ako on izostane nemojte da plačete jer će vam te suze doneti tugu tokom cele godine. Najveću sreću doneće vam neko ko vam uđe prvi u kuću, a ta osoba treba da bude visoki i zgodan muškarac koji ne dolazi praznih ruku. Ništa iz kuće ne smete da iznosite jer to predstavlja lošu sreću.

Budite pažljivi i nemojte ništa da razbijate po kući i nemojte da radite nikakve kućne poslove, a pogotovo ne da perete veš jer tako ispirate sreću.

Jedite sočivo koje se smatra srećnom hranom jer predstavlja kovanice i svinjetinu.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Najveću sreću doneće vam neko ko vam uđe prvi u kuću, ali samo ako ovako izgleda…"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.