Napolju je ledeno: Evo kako da vam kuća bude TOPLIJA za 3 do 4 stepena – VIDEO

Proverite

foto-ilustracija: pixabay.com

Do sada smo se izvlačili bez snega, leda i minusa, ali sada je prava zima stigla.

Zato vam donosimo ove fenomenalne trikove koji će vam pomoći da temperatura u vašoj kući bude veća, a da pritom uštedite na grejanju.

Advertisement

Toplota se u domaćinstvima najčešće gubi kroz neadekvatna vrata ili prozore, a to možete proveriti jednostavnim testom. Otvorite prozor ili vrata, na okvir stavite list papira pa zatvorite. Ako papir možete lako da izvučete, znači da na prozoru ili vratima gubite energiju.

Zaptivanje prozora i vrata je najbrža i najjeftinija opcija za rešavanje izlaska toplote kroz proreze na prozorima i vratima. Gumena traka koja vam je potrebna za to, može veoma jeftino da se nabavi, a ušteda će sigurno biti mnogo veća od uloženog novca.

Iza radijatora koji se nalaze na spoljnim zidovima, ispod prozora, stavite reflektujuću foliju. Tako će prolaz toplote biti usmeren na prostor, a ne na prozor.

Advertisement

Daska postavljena iznad radijatora (ili drugog grejnog tela ako je pored prozora) je prepreka toplom vazduhu da izlazi kroz prozor. Radijatore nemojte zaklanjati zavesama ili nameštajem jer to onemogućava širenje toplote prostorom.

Ako u kući imate dimnjake koje koristite povremeno, bilo bi dobro da ih zatvorite (ostavite otvore za provetravanje) jer je nekorišćeni dimnjak kao rupa u plafonu kroz koju ulazi hladan vazduh. Stručnjaci procenjuju da se kroz otvoreni dimnjak gubi oko 25 odsto energije potrebne za zagrevanje prostora.

Za vreme jakih hladnoća na prozore možete staviti plastičnu foliju s mehurićima, popularnu pucketavu foliju, (koja se inače koristi kod zaštite pri transportu, prodaju je na metre i nije skupa).

Ona će pomoći da više toplote ostane u prostoru.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Napolju je ledeno: Evo kako da vam kuća bude TOPLIJA za 3 do 4 stepena – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.