NAPREDUJTE U KOMUNIKACIJI: Ove 3 reči izbacite iz svog rečnika!

Ilustracija

foto: publicdomainpictures.net

Ako u kratkom roku želite da unapredite svoje komunikacione veštine, recept je vrlo jednostavan. Sve što treba da učinite jeste da iz rečnika izbacite sledeće tri reči.

U komunikaciji je ponekad dovoljno promeniti samo jednu reč za potpuno drugačiji rezultat.

Ove tri reči sigurno koristite vrlo često, a niste ni svesni koliko zbog njih delujete nepristojno. Pokušajte da ih izbacite iz upotrebe i da ih zamenite boljim izrazima, savetuje Biznis Insajder.

Zapravo

Kada u govornoj, a naročito u pisanoj komunikaciji, koristite reč “zapravo”, ljudi često to tumače kao da ih ispravljate, a to, znamo, niko ne voli. Ukoliko ne verujete, proverite i sami – prođite kroz par svojih poslatih mejlova i pronađite kada ste koristili ovu reč – sva je prilika da ste nju koristili kada ste hteli da nekoga ispravite.

Sorry

Ova engleska reč uspela je da se ušunja u našu svakodnevnu komunikaciju. Tako danas, kada želimo da se nekome izvinimo, češće kažemo “sorry” nego “izvini”. Međutim, ukoliko koristite ovu reč na engleskom jeziku, oduzimate na težini svom izvinjenju i retko ko će pomisliti da zaista žalite zbog svoje greške.

Ja

Ovo važi i za svakodnevnu komunikaciju, ali u poslovnoj tek treba paziti da izbegavate reči koje se odnose na vas lično, i bolje je da koristite opšte pojmove poput “mi”, “firma” ili “tim”. Tako ćete baciti akcenat na važnost vaše firme i usmeriti razgovor na njenu dobrobit.

(dnevno.rs)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "NAPREDUJTE U KOMUNIKACIJI: Ove 3 reči izbacite iz svog rečnika!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.