Nastavnica ga tokom časa nije pustila u TOALET, zbog čega je dobio odštetu MILION DOLARA!

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay

Sud u Sjedinjenim Američkim Državama doneo je odluku da se učeniku iz Kalifornije isplati odšteta u vrednosti od 1,3 miliona dolara.

Razlog: Bio je primoran da malu nuždu obavi u posudi, zato što ga nastavnica tokom časa nije pustila u toalet.

[adsenseyu5]

Visoko sudsko veće u Kaliforniji donelo je odluku u vezi sa tužbom koja je pokrenuta za slučaj iz 2012. godine, kada 14-godišnjem učeniku nije dozvoljeno da sa časa ode u toalet.

Na osnovu toga je pokrenuta tužba protiv lokalne uprave i zaposlene u ovoj školi, a sud je doneo presudu kojom učeniku treba da se isplati odšteta od 1,25 miliona dolara.

Iz lokalne uprave saopšteno je da im je žao zbog ovog slučaja, te da će razotkriti da li će na odluku suda doneti žalbu.

Sud je takođe doneo i odluku da učeniku treba da se isplati i 41.000 dolara za lečenje zbog nanesenog duševnog bola.

Tokom istrage je takođe ustanovljeno da je učenik Srednje škole Patrik Henri u Kaliforniji, koji je danas ima 19 godina, 2012. godine tokom časa tražio od nastavnice Gonje Volf da ga pusti u toalet. Na “savet” nastavnice, učenik je uzeo posudu i u nju obavio nuždu, zbog čega je bio predmet ismevanja među učenicima u razredu.

[adsenseyu1]

Advokat učenika Brajan Votkins izjavio je da je njegov klijent bio dva puta primoran da promeni školu, ali i pored toga je bio pod velikim stresom i išao na terapije.

(Skandalozno.rs, Izvor: radiosarajevo.ba)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Nastavnica ga tokom časa nije pustila u TOALET, zbog čega je dobio odštetu MILION DOLARA!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.