Neće više biti isti: Spremaju se velike PROMENE u fudbalu!

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Fudbal bi, kao igra, u bliskoj budućnosti mogao da doživi veoma važne promene, i najradikalnije do sada, ako bude usvojena ideja da poluvremena, umesto dosadašnjih 45, traju po 30 minuta.

Ova revolucionarna ideja, ne i jedina, koja će biti razmatrana na forumima na najvišem nivou (neke su već u fazi testiranja), potekla je od IFAB radnog tela (International Football Association Board) koje je Svetska fudbalska organizacija FIFA osnovala zajedno sa fudbalskim savezima Engleske, Velsa, Škotske i Severne Irske sa ciljem da inovacijama unapredi samu igru i učine je još atraktivnijom za publiku.

FUDBALSKI SVET OVO JOŠ NIJE VIDEO: Revolucionarno izbacivanje lopte, golman Sirije oduševio navijače!

Najvažniji predlog IFAB od nekoliko koji će biti razmatran, je sledeći: da utakmica traje 60 minuta (poluvreme 30), ali “caka” je da se prekida svaki put kada lopta izađe van granica igrališta, čime bi se umanjio prostor za “trošenje vremena” ekipe koja “čuva” rezultat, što je i osnovni cilj ove ideje – da se eliminišu negativnosti u igri.

Dakle, kao u košarci.

[adsenseyu5]

Jedan od predloga je i da se igra prekine ukoliko se ne iskoristi penal i da se lopta dodeli ekipi koja se odbranila. Dakle, da se ukine mogućnost da gol bude postignut iz takozvanog odbitka nakon stative/prečke ili odbrane golmana.

OVO MORATE DA VIDITE: Na Tašu se fudbal nekada igrao – FIĆAMA! (VIDEO)

Takođe vrlo interesantan predlog je da igrač koji izvodi slobodan udarac, može da ima jedan kontakt sa loptom pre nego što centira ili uputi udarac u gol, umesto dosadašnjeg pravila koje dozvoljava da to mogu da rade samo saigrači.

Čitav ovaj set novih pravila sabran je u dokument pod nazivom “Igraj fer” i dostupan je svima.

Možete ga pročitati OVDE.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Neće više biti isti: Spremaju se velike PROMENE u fudbalu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.