Nećete verovati kakva su sve stvorenja izvađena iz ljudskog tela! – VIDEO

Šuma

foto-ilustracija: pixabay.com

Većina će se složiti da je odvratno kad progutate mušicu ili vidite pauka na sebi, ali u poređenju s ovim pričama možemo da budemo srećni da takva bića ne žive u našoj glavi…

Bez obzira na higijenu i okolinu u kojoj se krećemo, ljudsko telo, s mnoštvom otvora i dlaka, kao da je otvorena pozivnica za bića koja puze ili kopaju sebi put u potrazi za domaćinom.

Iako su sledeći primeri ekstremni, oni su dokumentovani i stvarni.

U videu pogledajte deset slučajeva neobičnih “invazija” na ljudsko telo:

1. Riba u stomaku

Jedan dečak (14) je hitno odveden u bolnicu zbog jakog bola u donjem delu stomaka. Lekari su ultrazvukom tražili uzrok bola. Na njihovo iznenađenje, pronašli su živu ribu dugu oko 2,5 centimetra zaglavljenu u dečakovom stomaku. Veruju da je riba zalutala u mokraćni kanal dečaka dok je urinirao. Kandira ribe, koje žive u vodama Amazona poznate su upravo po tome, ali ovaj dečak nije bio ni blizu Amazona…

2. Moljac u uhu

Mladi Amerikanac je bio na rođendanu svog prijatelja i odlično se provodio prvih pola sata, dok mu u uho nije uleteo moljac. Dok je pokušavao da ga izvadi, samo ga je dublje gurao u ušni kanal. Na kraju je moljac uspešno izvađen pincetom, a u uhu je pronađen i jedan krpelj.

3. Šišarka porasla u plućima

Muškarac starosti 28 godina iz čista je mira počeo da oseća intenzivan bol u grudima i iskašljavao krv. Lekari su mislili da se radi o raku pluća, što je potvrdio i rendgen. Prilikom operacije, pre uklanjanja zahvaćenog režnja, hirurg je uradio biopsiju – radilo se o šišarci jelke. Pretpostavlja se da je nekako udahnuo seme, a ono se razvilo u šišarku u njegovim plućima.

4. Jegulja od pola metra u rektumu

Jedan kinez, po zanimanju kuvar, starosti 59 godina prijavio se u bolnicu zbog temperature, bolova u stomaku i teškog rektalnog krvarenja. Lekari su sumnjali na rak i odlučili se na eksplorativnu laparotomiju. Nakon što su ga otvorili, pronašli su azijsku jegulju dugu oko 50 cm u njegovom rektumu. Jegulju su mu na jednoj pijanki podmetnuli “prijatelji” u anus nakon što se onesvestio, misleći kako će to biti dobra šala.

5. Pauk puzao ispod kože

Australijanac na letovanju na Baliju primetio je veliku crvenu mrlju na svome telu na mestu gde je nedavno imao operaciju slepog creva. Lokalni lekari su ga uveravali kako se radi o ujedu insekta, pa su mu propisali antialergijsku kremu. Nakon što su je naneli, crvenilo su prekrili mehuri. Vratio se u bolnicu, a dalja ispitivanja su pokazala da se radi o tropskom pauku koji je ušao u njegovo telo kroz sveži rez i puzao ispod kože tri dana.

6. Crvi u uhu

Starica od 92 godine, u jednom domu za penzionere, stalno je češkala svoje uvo. Mislili su da je reč upali koju je često imala zbog proširenog ušnog kanala. No, kako simptomi nisu prestajali ni sa terapijom antibioticima, odvedena je u bolnicu. Tamo su u njenom uhu pronašli 57 crva koji su tamo živeli – a pretpostavlja se kako ih je tamo izlegla muva koja joj je uletela u uvo.

7. Crvi u oku

Vrsta muve “Botfly” svoja jaja polaže u druge insekte, poput komaraca, koji ih potom mogu preneti na ljude koje ubodu. Larva se razvija oko osam nedelja, a potom dolazi do pucanja kože… Neki od slučajeva su bili na očnim jabučicama i drugim neugodnim mestima.

8. Pantljičara u mozgu

Kao u TV seriji dr House, kod jednog muškarca otkriveno je da su uzroci epileptičnih napada, gubitka pamćenja i glavobolja pantljičare u mozgu.

9. Sperma lignje

Jedna žena uživala je u svojim sirovim lignjama dok nije osetila nešto neobično na svom jeziku. Naime, zagrizla je vrećicu u kojoj se nalaze spermatozoidi tog glavonošca, a spermatozoidi su prodrli kroz vlažnu membranu njenog jezika, obraza i zubnog mesa. Lekari su morali da odstrane 12 neobičnih oblika organizama iz njenih usta hirurški.

10. Drugi čovek u telu

Brojni su slučajevi u kojima su lekari pretpostavljali da ljudi imaju tumore, a zapravo se radilo o njihovim “parazitskim blizancima” – ostacima kosti, noktiju i kose. Do tog poremećaja dolazi već u materici, ali problem se javlja ako se to tkivo poveže na krvotok, kao što je slučaj kod jednog muškarca gde je njegov “blizanac” porastao toliko da mu je gotovo zgnječio grudnu kost.

   

(Skandalozno.rs, Izvor: 24sata.hr)

Budite prvi sa komentarom na članku "Nećete verovati kakva su sve stvorenja izvađena iz ljudskog tela! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.