NEKOLIKO JEDNOSTAVNIH SAVETA: Najsrećniji čovek na svetu otkriva koja je tajna sreće!

sreća

Foto: Pixabay.com

Koja je tajna sreće? Na ovo večno pitanje odgovor zna Matju Ričard, koji je imao 26 godina kada je otišao na Himalaje, postao budistički sveštenik i 50 godina proveo učeći – kako biti srećan.

Čak je i nauka, preciznije istraživanje Univerziteta u Wisconsinu, dokazala da je on najsrećniji čovek na svetu.

Njegova moć kontrole uma je zapanjujuća, a njegov mozak proizvodi nivo gama zraka (povezanih sa svešću, pažnjom, učenjem i pamćenjem) koji nikada do sada nije zabeležen.

[adsenseyu5]

“Sreća je veština koju treba učiti”, kaže Ricard, koji je dao pet jednostavnih saveta za – sreću:

Ne brinite

Ne brinite se ni zbog čega. Ako naiđete na poteškoće i probleme, a za njih postoji rešenje – posegnite za njim. Ukoliko rešenje ne postoji – nema smisla brinuti se, jer problem u tom slučaju postaje još veći. Opustite se i razmislite koje biste druge korisne stvari mogli da radite. Nađite neki drugi put.

Trenirajte srećan život

Postoje mnogi ljudski kvaliteti koji su izuzetno bitni za srećan, ispunjen život i funkcionisanje na optimalan način – brižnost, ljubav, dobrota, unutrašnja slobodu i mir. Te karakteristike ne možete poboljšati bez vežbanja, a za vežbanje treba vremena.

Otac Maksim živi u najskrivenijoj crkvi na svetu: Bio je alkoholičar i robijaš, a onda se popeo na ovu stenu … – VIDEO

[adsenseyu1]

Pronađite svoju strast

Kada sam imao 20 godina, zbunjeno sam tražio veštinu kojom bih mogao da se bavim i koja bi mom životu dala smisao. U jednom trenutku morate se zapitati: “Šta je to što je zaista, zaista važno?”. Sigurno postoji područje koje će vas ispuniti i inspirisati. Tražite to i učinite ono što je potrbno da biste željeno postigli.

Želite sreću svakome

Budite altruist i poželite da svaki čovek na svetu pronađe sreću. Zašto biste ikoga isključili? Naravno, to ne znači da želite uspeh nekome ko radi loše stvari, laže i maltretira druge, jer to nikome ne donosi sreću. Altruizam znači želeti samo dobro u ljudima.

PREPOZNAJETE LI SE? Pet stvari koje muče izuzetno inteligentne ljude

Pomažite drugima

Kuda god idem – idem s ciljem da bih nekome pomogao. Zašto bih, inače, bilo gde išao i putovao? Savršeno mi je dobro tamo gde živim, na Himalajima. Kad god siđem s Himalaja, želim da nekome pomognem, inače bi svaki odlazak od kuće bio gubitak vremena.

[adsenseyu1]

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir.rs/zadovoljna.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "NEKOLIKO JEDNOSTAVNIH SAVETA: Najsrećniji čovek na svetu otkriva koja je tajna sreće!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.