Nemate samopouzdanja? Evo kako da izgledate kao da ga imate!

Samopouzdanje-ff

Bilo bi poželjno da imate samopouzdanje, ali ga možete i lažirati. Ove savete možete primeniti u različitim situacijama – npr, kad vam se približava neka važna poslovna prezentacija ili sastanak na slepo.

1. Opustite lice

“Izbrazdane obrve, stisnuti zubi i spuštena brada mogu biti znakovi manjka samopouzdanja”, kaže stručnjak za govor tela Tonja Rejman. Sledeći put kad se osećate nervozno i napeto, ali ne želite da to primete i drugi, duboko udahnite i pokušajte da omekšate svoje facijalne ekspresije. Plitko disanje je takođe još jedan znak da ste nervozni.

2. Ispravite se

“Osobe kojima manjka samopouzdanja drže se pogrbljeno, a ramena su im izbačena prema napred”, ističe Rejman, i dodaje “pogrbljujemo se nesvesno u želji da budemo što manji i da nas prometi što manji broj ljudi.”

Ako želite da da pošaljete sasvim suprotnu poruku? Ispravite se, a dlanove spustite prema dole. Držanje tela pojedinaca je jedna od prvih stvari koje primećujemo. Povrh svega, ispravno držanje omogućava nam primanje više kiseonika u mozak, što nas čine energičnima i zdravijima.

[adsenseyu1]

3. Osmehnite se
Ne podcenjujte snagu osmeha. Stručnjak za govor tela ističe da on komunicira samopouzdanje i čini nas privlačnijima.

“Kada vidimo nekoga drugog da se smeje u našim telima dolazi do hemijske reakcije koja smanjuje stres i povećava transmitere u mozgu zadužene za osećaj zadovoljstva”, naglašava Tonja Rejman.Smejanje je zarazno, pa od njega imaju koristi sve osobe iz okoline.

4. Nagnite glavu
“U intimnijem okruženju kao što je sastanak, gde želite da izgledate kao da imate samopouzdanja i da budete atraktivni drugoj strani, savetuje se održavanje kontakta očima, naginjanje gornjim delom tela prema partneru, i naginjanje glave ulevo.” S druge strane, naginjanje glave u desno, signališe vašem sagovorniku da ste osoba kojoj se može verovati, pa zapamtite ovaj trik za sledeći put kada budete išli na razgovor za posao.

5. Ostavite “nevidljiv” trag
Da bi drugoj strani ostali u pamćenju, poslužite se čulom mirisa. Miris je veliki saveznik u privlačenju neke osobe, a vas može u trenu učiniti samopouzdanijim nego što se možda osećate. Mirisne note vanile, jantara, sandalovine i mošusa pojačaće bilo koji drugi miris koji nosite pa imajte to na umu kad budete kupovali novi parfem ili losion za telo.

(zadovoljna.hr, foto: pixabay)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Nemate samopouzdanja? Evo kako da izgledate kao da ga imate!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.