Nemojte NIKADA da sedite u MOKROM kupaćem kostimu: EVO ZAŠTO!

Ilustracija

Svaka žena reaguje drugačije na spoljne uslove. To pre svega zavisi od imuniteta njenog tela, ali i sklonosti razvoju polnih infekcija.

[adsenseyu6]

U uslovima koji povećavaju vlažnost kože i sluznice, kao što su u slučaju mokar kupaći kostim, može izazvati infekciju intimnih delova tijela, a posebno vulve i vagine.

Infekcija bešike se javlja kod iznenadne promene temperature, kao što je izlazak iz klimatizovanog prostora ili ulazak u hladno more može biti krivac za infekcije. Takođe, budite oprezni s korištenjem javnih WC-a, gde su skrivene razne opasnosti, ne samo na samoj dasci, već i na slavinama i toaletnom papiru.

Simptomi kao što su učestalo mokrenje praćeno svrabom pa čak i tragovi krvi u mokraći može biti neugodan, pa ako primetite takve reakcije, treba potražiti pomoć lekara. Poželjno je piti barem dva litra tečnosti dnevno da izbacite bakterije, topli čaj i sveže voće i povrće.

Gljivičnom infekcijom najčešće se mogu zaraziti korisnici i ljubitelji bazena, retko u moru. Najugroženiji su ljudi koji jedu mnogo slatkiša, piju alkohol, imaju oslabljen imunološki sistem, te su izloženi stresu.

Vanjski polni organi (i vagine) sadrže određenu mešovitu floru koja održava kiselost u toj zoni. Infekcija, koja se najduže leči uzrokovano gljivicama jeste kandida koja može nastati nakon upotrebe antibiotika. Najčešći simptomi su crvenilo, svrab, oticanje i pojačani belkasti iscedak, problem se može rešiti uzimanjem brisa koji će dati detaljne informacije o kakvoj je gljivici reč.

[adsenseyu1]

Upala jajnika je vrlo česta za vreme boravka na moru, a simptomi upale jajnika su propraćeni bolovima u donjem levom ili desnom delu trbuha, ili oba jajnika, a ponekad se može pojaviti i povišena temperatura.

Upalu ovog tipa treba lečiti antibioticima koji će propisati lekar, a kako bi se sprečilo, treba izbegavati hladna pića i ne hodati bos, jer dok ste pod upalom važno je stopala i stomak držati na suvom i ostati na suncu da se zagreje želudac.

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir/Spicy Life, foto: pixabay)

Budite prvi sa komentarom na članku "Nemojte NIKADA da sedite u MOKROM kupaćem kostimu: EVO ZAŠTO!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.