NEVEROVATNO: Roditeljima sud oduzeo dete zato što su “prestari”

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Roditelji kojima je socijalna služba oduzela decu zato što su prestari i posle sedam godina ne uspevaju da dođu do svoje ćerke.

Luiđi de Ambrosis i njegova žena Gabrijela dobili su dete kada je on imao 69, a ona 56 godina, da bi im sud 18 meseci kasnije 2009. godine oduzeo devojčicu, kako “ne bi prerano ostala siroče”.

Bebu je usvojila hraniteljska porodica 2013. a ove nedelje sud je ponovo presudio da dete ne treba udaljavati od nove porodice.

De Ambrosisi planiraju da se žale na takvu odluku i idu sve do Vrhovnog suda.

Par je najpre optužen za “napuštanje” deteta, iako oni tvrde da ga nikad nisu ostavili. Sud im je oduzeo dete i nikad ga nije vratio, uprkos tome što je tužba na kraju odbačena.

[adsenseyu5]

Devojčica je začeta veštačkom oplodnjom, a u originalnoj presudi sudija napada “kaubojske klinike” koje nude ljudima priliku da postanu roditelji u bilo kojim godinama, pod uslovom da mogu da plate.

Piše i da je beba “plod izopačene primene dostignuća u oblasti genetike”, kao i da su roditelji svojim izborom da “dobiju dete mimo zakona prirode pokazali nepoštovanje dečjih interesa”, a sud je potom dete dodelio socijalnoj službi.

“Par nije imao na umu svoje godine i činjenicu da će njihovo dete verovatno vrlo mlado postati siroče ili će morati da brine o starim roditeljima”, rekao je sudija.

Advokati para tvrde da su De Ambrosisi bili potpuno fizički spremni za dete, ali da su nekoliko puta pripremali hranu za nju, dok je ona plakala, pa su ih komšije prijavile za zapostavljanje.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net, Daily mail)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "NEVEROVATNO: Roditeljima sud oduzeo dete zato što su “prestari”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.