Neviđeno do sada: Družina ĆURKI ide u krug, nasred ulice, oko mrtve MAČKE! – VIDEO

Ritual

foto: printscreen

Video koji se ovih dana pojavio na internetu i neverovatnom brzinom obišao svet prikazuje potpuno neobičan događaj koji ni naučnici nisu mogli da protumače.

Kako se može videti na snimku koji je postavljen na Tviter, družina ćurki ide u krug nasred ulice oko mrtve mačke.

[adsenseyu5]

Tridesetak ćurki hodalo je u krugu oko mačke za šta su mnogi posmatrači zaključili da ih podseća na rituale crne magije.

Tridesetak ćurki hodalo je u krugu oko mačke za šta su mnogi posmatrači zaključili da ih podseća na rituale crne magije. Drugi su komentarisali kako ih podseća na pogrebni ritual, a postoje mišljenja da su ćurke izvele “slavljenički ritual” u krugu oko mačke koja ih je možda terorisala za života.

[adsenseyu1]

Alan Krakauer, biolog koji proučava ponašanje ptica, misli da bi možda moglo da se radi o “inspekciji predatora”. Kod ptica je, naime, primećeno da ponekad životinje koji su niže u lancu ishrane izađu pred predatora kako bi mu pokazale da su ga spazile, pri čemu predator ponekad odustane od svoje namere. “Inspekcija” može da preplaši napadača, a ima ulogu i uzbunjivanja ostalih pripadnika jata, piše Jutarnji list.

Biolog Ričard Bučholc primetio je kod ćurki i sličnih ptica da imaju običaj da idu u krug, hodajući jedna iza druge. Sledeći rep ptice ispred sebe na taj način ostaju u jatu.

Pritom nije neobično da njihovo ponašanje počinje da liči na ples dok tako trče jedna za drugom.

(Skandalozno.rs, Izvor: jutarnji.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Neviđeno do sada: Družina ĆURKI ide u krug, nasred ulice, oko mrtve MAČKE! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.