Nikad se ne zna: Evo kako da napravite sveću od stvari koje imate kod kuće – VIDEO

Napravite sami

U ovim kriznim vremenima, kada svakog dana neko mesto ostane bez električne energije, a pojedina sela nemaju struju danima, ovi saveti će biti od velike koristi.

Ostali ste bez struje, u kući nemate sveće, a u prodavnicama su već sve rasprodate?

Ne brinite, donosimo vam pet načina kako da napravite sveće od onoga što imate u kući.

Potrebni su vam vosak od sira, puter, parče papira, pomorandža, konzerva tunjevine i pamuk.

1. Omot od kačkavalja i parče novina

Skinite omot od sira, a malo parče od novina umotajte u tanku rolnu. Uzmite deo omota, stavite urolano parče papira unutra, dok sa jedne strane mora da vidi deo papira. Dobićete improvizovanu sveću.

2. Puter i pamuk

Isecite deo putera, uz pomoć šrafcigera napravite rupu u sredini, u koju ćete staviti urolan deo pamuka, koji će služiti kao fitilj.

[adsenseyu1]

3. Konzerva tunjevine

Uzmite konzervu tunjevine od suncekrotovog ulja i napravite rupu na vrhu. Kroz rupu isto stavite deo pamuka, koji će biti fitilj. Samo deo treba da viri iznad konzerve, pa isecite deo fitilja.

4. Voštane bojice

Uzmite voštani krejon i samo zapalite vrh. Trebaće vam vremena da zapalite vrh, ali kada se upali, imaćete gotovu sveću.

5. Pomorandža i maslinovo ulje

Isecite koru na sredini pomorandže, i ogulite jedan deo, trebali bi da dobijete deo za postolje. Povedite računa da vam u tom delu ostane središnji deo, koji prolazi kroz voće. Unutra sipajte maslinovo ulje oko fitilja. Zapalite ga i imaćete još jednu sveću.

Za jasnije instrukcije, pogledajte video ispod:

(skandalozno.rs, dnevno.rs)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Nikad se ne zna: Evo kako da napravite sveću od stvari koje imate kod kuće – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.