Niste ni sanjali čemu može da vam posluži obična supena kašika

Saveti

Besplatno i multifunkcionalno pomagalo za lepotu iz kuhinjske fioke, kašika, može da bude veoma korisna.

Protiv bubuljica

Toplu vodu natočite u šolju, ali pazite da ne bude prevruća. U šolju stavite kašiku i ostavite je da se zagreje. Toplu kašiku naslonite na bubuljicu na licu i ostavite je tako oko 15 sekundi, a onda ponovite postupak. Topla kašika će smiriti upaljeno mesto i time ubrzati oporavak.

Protiv podočnjaka

Dve kašike stavite u zamrzivač na 5 minuta. Nakon toga, donji deo naslonite na oči i podočnjake i ostavite ih da stoje jedan minut. Postupak ponovite po potrebi. Kašike deluju kao hladna obloga protiv otečenih očiju i podočnjaka.

Kao uvijač trepavica

Kašiku naslonite na donji rub oka tako da je dno kašike okrenuto na spolja. Zatvorite oči i postepeno podižite kašiku obuhvativši sve trepavice. Trepavice lagano pritisnite uz kapak, zadržite položaj oko 30 sekundi i sklonite kašiku.

[adsenseyu1]

Protiv mrlja od maskare

Pre nego što započnete s nanošenjem maskare na donje trepavice, kašiku naslonite na donji kapak, ispod trepavica tako da joj je dno okrenuto na spolja. Maskarom očešljajte trepavice. Kašika će sprečiti preslikavanje maskare na kožu.

Za savršeni oblik obrva

Kašiku okrenite tako da joj dno bude okrenuto na spolja, a potom je namestite tako da savršeno prati donji rub obrve. Senku nanesite na četkicu i lagano osenčite obrve. Kašika deluje kao šablon i zadržaće savršen oblik obrve.

Za savršeno nanošenje rumenila

Ako niste sigurni gde tačno da nanesete rumenilo na jagodičnu kost upotrebite trik sa kašikom. Naslonite kašiku na jagodicu, a onda se nasmejte. Kašika mora tačno da sedne u ispupčeni deo lica. Pritisnite kašiku pa je sklonite. Na mesto na koje je dno kašike selo, nanesite rumenilo.

Protiv mrlja od laka za nokte

Kašiku stavite ispod nokta i nakon toga nanesite lak za nokte na uobičajen način. Kašika će sprečiti nastajanje mrlja od laka na koži.

(prva.rs)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Niste ni sanjali čemu može da vam posluži obična supena kašika"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.