Njena PRVA LJUBAV bio je vojnik koji je poginuo u ratu: Posle 70 godina pronašla je njegov dnevnik u MUZEJU! – VIDEO

Poruka iz prošlosti

foto-ilustracija: pixabay.com

Kaplar Tomas Koton Džons je bio marinac u američkoj vojsci tokom Drugog svetskog rata. Pre nego što ga je ubio japanski snajperista na Centralnom Pacifiku, napisao je svoju poslednju želju. Želeo je da njegov dnevnik dobije Laura Mej Dejvis, devojka koju je voleo.

Laura jeste pročitala dnevnik ali tek posle 70 godina. Do dnevnika svoje stare ljubavi došla je na iznenađujući način.

Tokom 2013. godine bila je u poseti muzeju u Nju Orleansu kada je u vitrini videla dnevnik.

Tada je imala 90 godina, a ovo otkriće nateralo joj je suze na oči, jer ovako nešto nikako nije mogla da pretpostavi.

[adsenseyu5]

Njeno ime je sada Laura Mej Dejvis Burlingam. Udala se za vojnog pilota 1945. godine, prenosi warhistoryonline.com.

U ovaj muzej je otišla kako bi videla izložbu posvećenu mladom marincu koji je bio njena školska ljubav.

Kustos Erik Rivet radi u muzeju već 17 godina, a nikada do sada nije sreo nekoga ko se spominje na izloženim predmetima.

On je lično ovoj ženi omogućio da izbliza pogleda dnevnik koju je njena prva ljubav pisala. U dnevniku se nalazio oproštajni poklon za Lauru.

Oni su se upoznali 1941. godine u srednjoj školi gde je Džons bio košarkaš, a Laura navijačica. Bili su par tokom srednje škole, otišli su zajedno na maturu ali se nisu verili.

Prvi zapis u dnevniku bio je godinu dana pre njegove smrti, dok je boravio u kampu u San Dijegu. Tu je pisao o svojim danima dok je bio u marincima, a najviše o ljubavi prema Lauri.

Nažalost, snajperista je ubio Džonsa 17. septembra 1944. godine, trećeg dana od napada SAD na Pacifiku na ostrvo Peleliu.

Laura nije sigurna zašto je bilo potrebno da prođe ovoliko vremena da bi dobila dnevnik. Ispostavilo se da je dnevnik prvo dospeo u ruke Džonsove sestre koju nije dobro poznavala.

[adsenseyu1]

Onda je 2001. godine njegov nećak donirao njegove stvari muzeju. Dnevnik je do njega došao par godina posle Džonsove smrti, ali ga nije prosledio Lauri jer se plašio da će joj izazvati probleme u braku.

Kada je Laura čula da muzej prikuplja stvari njene prve ljubavi dala je im sve što je godinama čuvala. Muzej joj je napravio kopiju dnevnika kako bi imalu uspomenu od Džonsa. Iako je prošlo gotovo sedam decenija, poslednja želja ovog hrabrog marinca konačno je ispunjena.

Pogledajte video:

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Njena PRVA LJUBAV bio je vojnik koji je poginuo u ratu: Posle 70 godina pronašla je njegov dnevnik u MUZEJU! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.