NOGAT: Snažni centar FMP ima NAJVEĆE STOPALO od svih profesionalnih košarkaša na planeti

Advertisement

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Košarkaški klub FMP možda ne spada u sam vrh u Evropi, ali može da se pohvali da u svojim redovima imaju svetskog rekordera!

Center „pantera“, snažni Nigerijac Majkl Odžo, verovali ili ne, nosi patike broj 22 (američka veličina), odnosno, „po naški“, 55! Trenutno nije poznato da neko od profesionalnih košarkaša ima veće stopalo.

[adsenseyu5]

Samo je legendarni Šakil O‘Nil mogao da parira Odžou, to jest njih dvojica su tu negde. Jedan Srbin im se opasno približio – Bobi Marjanović nosi broj 53.

fotografija preneta sa portala kurir.rs

Interesantno je da je, dok je Odžo nastupao za univerzitet Florida u NCAA, jedna od najpoznatijih kompanija za proizvodnju sportske opreme morala je da uloži 15.000 dolara u mašinu koja bi mogla da napravi patike specijalno za njega jer patike takve veličine se ne proizvode nigde, pa se centar mučio sa opremom.

[adsenseyu1]

fotografija preneta sa portala kurir.rs

– To je za mene bila ogromna promena. Bukvalno mi se život promenio. Samo sam želeo da imam udobne patike i da igram košarku slobodno kako umem.

Više nisam morao da razmišljam o bolovima i eventualnim povredama stopala, preporodio sam se – pričao je Majkl Odžo nakon što je dobio nove patike.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/Predrag Gajić)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "NOGAT: Snažni centar FMP ima NAJVEĆE STOPALO od svih profesionalnih košarkaša na planeti"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.