Novi “dokaz” da čovek nije bio na Mesecu?

Čovek na Mesecu

foto: Tanjug/AP/NASA, Neil Armstrong

Iako smo do sada o sletanju američke letelice Apolo 11 na Mesec mogli da čujemo pojedine detalje, ali i da gledamo uživo misiju, mnoge teorije o ovom događaju se i dan danas javljaju.

Ovog puta, ljudi su primetili nešto čudno na fotografijama čizme Nila Armstronga koju je on navodno nosio kada je po prvi put zakoračio na površinu meseca, 20. jula 1969.

Pojedinci, koji kritički razmišljaju, rešili su da “kopaju” po Nacionalnom muzeju avijacije i astronautike u Vašingtonu gde su pronašli fotografije koje navodno prikazuju svemirsko odelo Nila Armstronga kao i đon njegovih cipela.

Tada su primetili da je donja površina čizama glatka, bez ikakvih nabora. Sa druge strane, fotografije prvog koraka na mesecu pokazuju nešto što se totalno sukobljava sa fotografijom – trag koji je jak i dubok.

Da li smo upravo naleteli na jasne dokaze da je celokupna misija Apola 11 bila prevara?

Pa, verovatno ne, piše britanski Independent, dodajući da je tačno da se otisak i čizme ne poklapaju ali da ima mnogo razloga za to.

Prvo, dok su Armstrong i drugi članovi posede nosili svemirsko odelo (Skylab A7L) oni su takođe imali mnogo više opreme. Konkretno čizme sa dubokim oznakom gazećeg sloja na njima – koje su upravo iste kao one snimljene na Mesecu.

Druga i sigurna presudna tačka je da fotografija na kojoj vidimo otisak cipele ne pripada ni Nil Armstrongu već Bazu Oldrinu.

I na kraju- zašto se i druge čizme ne nalaze u muzeju?

NASA je saopštila da ih je tim ostavio na Mesecu, zajedno sa objektivima.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net)

Budite prvi sa komentarom na članku "Novi “dokaz” da čovek nije bio na Mesecu?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.