Obratite pažnju: Evo kako da vam se NE ZALEDE CEVI u kući!

Ilustracija

foto: pixabay

Jedan od trenutno najvećih problema onih koji imaju kuću je pronalazak rešenja za zaleđene cevi.

Iz Vodovoda i kanalizacije dali su nam precizne informacije po ovom pitanju.

Zaleđene cevi su veći problem onih koji imaju kuću, a ne onih koji imaju stanove – kaže Vladimir Šobot iz Vodovoda i kanalizacije.

[adsenseyu5]

Ovo su detaljne instrukcije:

– Građani koji imaju vikendice u okolini Beograda ili kuće u kojima ne borave tokom zimskih meseci trebalo bi da isprazne svoje vodovodne instalacije i na taj način se obezbede od eventualne štete.

Višednevne niske temperature mogu da naprave štetu u kupatilu ili kuhinji smrzavanjem vode u instalacijama.

– Da bi se sačuvali vodomeri i tokom zimskog perioda i neometano merili potrošnju vode potrebno ih je adekvatno zaštititi.

Vodomerna skloništa trebalo bi da su obezbeđena odgovarajućim poklopcem i potpuno isušena, u slučaju da se u njima sakupljala voda. Održavanje šahtova u kojima se nalaze vodomeri u nadležnosti je potrošača.

[adsenseyu1]

– Dvorišne vodovodne instalacije koje vode do česama, garaža, šupa i izdvojenih objekata, koji se ne greju, trebalo bi blagovremeno obezbediti, na taj način što ćete u okviru kućnih instalacija zatvoriti ventil koji je namenjeni za ovaj deo mreže.

Voda iz vodovodnih cevi se ispušta na ispusnoj slavini koja se nalazi na najnižem delu sistema i najčešće se nalazi u podrumskim prostorijama.

Ako potrošač na vreme “konzervira” točeća mesta, odnosno mrežu isprazni, neće imati problema sa pucanjem instalacija.

Na proleće otvaranjem ventila instalacije se pune vodom, a česme su automatski spremne za korišćenje.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

1 komentar na "Obratite pažnju: Evo kako da vam se NE ZALEDE CEVI u kući!"

  1. Pronasli ste tioku vi=odu sa svojim objasnjenjem.Ata je sa izolacionim materijalima, koji su najbolji,na koju dubinu treba postavljati vodovodne instalacije I druge prakticne dokazane primere? Svima je jasno da nema 100% zastite od velikih minua,a posebno kad traju dugo vremena kao sad, ali ima nestosto ste valjda probali pa se pokazalo kao adekvtno bolje nego nikakva izolacija I td/

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.