Osamnaestogodišnji mladić je naručio piletinu u restoranu i preminuo posle nepunih sat vremena

Recept

foto-ilustracija: pixabay.com

Osamnaestogodišnji Oven Keri je otišao na rođendansko slavlje sa svojom devojkom, a ubrzo potom se onesvestio i preminuo nakon što je pojeo grilovanu piletinu i pomfrit u “Bajronu”, poznatom lancu burgera u Velikoj Britaniji.

Jedan doktor, koji se zadesio među ljudima koji su videli kad je Oven pao, požurio je da pomogne mladiću koji je ležao u devojčinom naručju. Hitna pomoć je brzo stigla, ali Oven već nije imao puls.

U bolnici je ustanovljeno da je preminuo.

Samo 55 minuta ranije, Oven je naručio grilovanu piletinu i pomfrit u navedenom restoranu. Rekao je osoblju da je alergičan na mlečne proizvode, pšenicu i orahe, ali se u toku obroka već žalio da ga usne peckaju i da oseća bol u stomaku.

Istraživanje je pokazalo da je piletina bila marinirana u mlaćenici (mlečnom napitku), a to nije bilo naznačeno u jelovniku.

– U jelovniku nema ukaza na to da je u obroku bilo potencijalnog alergena – rekao je Brioni Balard, pomoćnik islednika.

Oven Keri – foto: Facebook/Owen Carey

Oven je preminuo od jake anafilaktičke reakcije na hranu.

– Ovo nije reakcija koja se često dešava, ali je veoma brza. Ljudi obično preminu u roku od 30 do 40 minuta kad ih zadesi anafilaktička reakcija na hranu – naveo je dr Robert Bojl, specijalista za alergije.

Ovenova porodica se danas zalaže da se usvoji “Ovenov zakon“, koji bi restoranima u Velikoj Britaniji nalagao da se na jelovnicima za svaki obrok jasno prikaže i informacija o alergenu.

Ovo je “zagolicalo” britansku javnost jer je tamo još jedan tinejdžer preminuo nakon što je pojeo susam u bagetu na aerodromu Hitrou.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Osamnaestogodišnji mladić je naručio piletinu u restoranu i preminuo posle nepunih sat vremena"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.