Otkriveno ZAŠTO su levoruke osobe gori vozači od desnorukih

auto

foto-ilustracija: pixabay.com

Istraživanje pokazalo da su levoruki za 50 odsto češće dobijali kazne za prekoračenje brzine, nepropisno parkiranje i učestvovanje u ozbiljnim saobraćajnim nezgodama.

“Dešnjaci vladaju drumom. Oni su bolji vozači od njihovih levorukih kolega”, pokazala je studija, koju je sprovela Privilege Car Insurance.

I dok su navodno desnoruki bolji vozači, ispostavilo se da su levoruki lakše dolazili do dozvole i iz prve polagali vozački ispit. Oni su, takođe, imali manje oštećenja, udarac i ogrebotina na automobilu.

“Automobili i njihova unutrašnjost, saobraćajni znaci, kružni tokovi i ostale saobraćajnice, dizajnirani su da u prvi plan stavljaju i favorizuju desnoruke vozače”, otkrila je psiholog Beki Spelman.

Neka ranija istraživanja pokazala su da se levoruke osobe bolje snalaze u matematici. Statistika, međutim, nije na njihovoj strani. Svaka deseta osoba na svetu je levoruka.

Od poznatih ličnosti levom rukom se bolje služili ili i dalje to rade Barak Obama, Dejvid Kameron, Pol Mekartni, Džimi Hendriks, Julijus Cezar, Mikelanđelo, Pele, Tom Kruz, Anđelina Džoli i mnogi drugi.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Otkriveno ZAŠTO su levoruke osobe gori vozači od desnorukih"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.