Ova FORMULA izračunava kada je savršeno vreme da uđete u BRAK!

Ilustracija

foto: pixabay.com

Verovali ili ne, matematičari su se dosetili “finansijske formule” koja izračunava muškarcima kada je savršeno vreme da zaprose ženu svog života.

Sve što mu je potrebno su godine kada je prvi put počeo da razmišlja o braku i godine koje su gornja granica za ženidbu.

[adsenseyu5]

“Korišćenje matematike u ljubavnim pitanjima oduvek je opasno. U životu se susrećemo s jakim emocijama i treba dobro razmisliti. Međutim, ako želite da izračunate pravi trenutak kada je vreme da postanete ozbiljni, to vam može pružiti matematički okvir”, smatra profesor matematike Entoni Duli sa Univerziteta u Sidneju, piše Daily Mail.

Formula za “pravo vreme” bazira se na statističkoj tehnici poznatoj kao optimalan prekid ili najbolje vreme da se učini nešto.

Kolega profesora Dulija, profesor Brus Braun, rekao je kako je formula “razuman pristup” koji nesvesno prate mladi muškarci uključujući i njega samog.

Formula se može primeniti i na ženama, uključujući i one koje nisu sigurne da li da prihvate prosidbu. Isto tako, može pomoći i nervoznim muškarcima da izračunaju kada treba da izbegnu ovu vrstu obaveze.

Oni kojima je prošao optimalan rok za prosidbu ne bi trebalo da paniče već bi jednostavno trebalo da postave pitanje prvoj koja naiđe, a za koju znaju da je ona prava.

[adsenseyu1]

Finansijska formula:

1. Izaberite godine koje su gornja granica za ženidbu (na primer 39) i te godine nazovite “n”

2. Odredite godine kada ste ozbiljnije počeli da azmišljate o braku (na primer 20) i te godine nazovite “p”

3. Oduzmite “n” od “p” (39-20) i pomnožite s 0.368 (19×0,368 je 6,992)

4. Saberite 6,992 s “p” i dolazi se do računice da je 27 godina optimalno za prosidbu

(Skandalozno.rs, Izvor: radiosarajevo.ba)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ova FORMULA izračunava kada je savršeno vreme da uđete u BRAK!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.